Топките за вана, наричани още и бомбички, превръщат минутите в

...
Топките за вана, наричани още и бомбички, превръщат минутите в
Коментари Харесай

Как да си направим топки за вана

Топките за вана, наричани още и бомбички, трансформират минутите в банята в същинско развлечение . В взаимозависимост от техните съставки, те могат да имат релаксиращ или детоксикиращ резултат, както и да бъдат сполучлива ароматерапия и грижа за кожата.

Продуктът се предлага в съвсем всеки магазин за козметика. Но, както в доста други случаи, можем да избегнем закупуването му и сами да си създадем топки за вана по наш усет . Необходими са ни единствено няколко продукта и не доста време.

 Снимка 334927

Содата бикарбонат е главната съставна част. Именно с помощта на нея се получава характерното бълбукащо разтопяване на топките във водата. Около 200-250 грама сода се смесват със 100 грама лимонена киселина.

Към тях се прибавя царевично нишесте и морска сол , също по 100-110 грама. Съставките се разбъркват добре и прибавяме две супени лъжици рициново масло и три супени лъжици зехтин. Тази композиция може да се размени и с кокосово масло .

 Снимка 334929

Отново се разбърква деликатно. Към по този начин получената примес доста постепенно наливаме две супени лъжици вода. Това са главните съставки, а всичко останали е по желание.

Важно е да прибавим есенция или масло , което да придаде мирис и спомагателни свойства на топките. Дали ще е портокалово, лавандулово, розово или друго зависи единствено от нашите желания.

 Снимка 334930

Ако желаеме ваната да е не просто ароматна, само че и доста цветна, тогава би трябвало да прибавим и напълно малко количество сладкарска багра . Ако сме почитатели на кафето, може да използваме и смляно кафе или на зърна.

По предпочитание и според от есенцията, която сме употребявали, може да прибавим и портокалови или лимонови корички, розови листенца. А в случай че пък сте почитатели на блясъка, сложете и малко брокат към сместа.

Получената примес се разделя на равни елементи в силиконови формички за сладки или мъфини. От интернет може да си поръчаме и специфични форми за задачата. Вече готовите топки би трябвало да престоят най-малко една нощ , с цел да стегнат. по-късно е време за развлечение и релакс.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР