Топите резерва на Република България със скорост от 300 млн.

...
Топите резерва на Република България със скорост от 300 млн.
Коментари Харесай

Нинова към Ананиев: Топите резерва с 300 млн. лв. на месец

Топите запаса на Република България със скорост от 300 млн. лева на месец. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на чуването на министърът в оставка Кирил Ананиев за държавния запас и положението на бюджета.

" По публична информация от Министерство на финансите от 28 февруари тази година, запасът е 8.8 милиарда Днес един месец по-късно казвате, че запасът е 8.5 милиарда ", сподели още Нинова.

" Реалните свободни средства в запаса остават 1.4 милиарда лева Първо, това да изясним. Второ, въпросът ми - какъв брой пари изхарчи господин Борисов с постановления на Министерски съвет, отвън утвърждения от Народното събрание бюджет.

Обща сума, какъв брой пари изхарчи отвън утвърдените от бюджета. Очевидно е за всички, че осъществяването на бюджета не дава отговор на признатия от Народното събрание. Има ли желание държавното управление на Борисов да внесе актуализация на бюджета? Защо ви запитвам? Политическата конюнктура в България е извънредно динамична и напрегната.

Ако не се сформира държавно управление и се тръгне на предварителни избори, няма да има парламент, който да одобри актуализация на бюджета. Т.е. в случай че вие не го извършите и не понесете отговорност, внасяте спомагателен безпорядък в страната и то към този момент на ниво финансов, обществен, стопански и така нататък ", сподели още Нинова, представена от Фокус.

" Не се постанова актуализация на бюджета ", отговори министърът в оставка Кирил Ананиев от парламентарната естрада в отговор на въпроси на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова дали се постанова актуализация на бюджета.

По думите му обаче освен нашата страна, само че и всички останали страни-членки на Европейски Съюз са планували ресурсите си доникъде на годината. Според него също не е срамно, в случай че пандемията продължи, да се направи съответна актуализация на бюджета.

" Не с такива оферти, които сте внесли, тъй като тогава би трябвало да търсим задължения ", сподели още Ананиев.

Той уточни, че плановете на Българска социалистическа партия са за милиарди без да има 1 лева за решение на пандемията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР