Топим се с 50 000 души годишно, показват последните данни

...
Топим се с 50 000 души годишно, показват последните данни
Коментари Харесай

Андрей Арнаудов: Западният човек е егоист, затова не се раждат деца

Топим се с 50 000 души годишно, демонстрират последните данни на Националния статистически институт. Демографската рецесия се задълбочава, а една от аргументите е, че се раждат все по-малко деца в България.

„ Темата за демографията се дели на две – раждаемост и емиграция. Хората не раждат деца в страни, в които няма никакви стопански проблеми, тъй като западният, съвременен човек е лакомец. Той мисли първо за себе си, за кариерата си и да се забавлява ”. Това разяснява пред bTV Андрей Арнаудов.

Създаването на деца е персонален въпрос и всеки самичък би трябвало да реши. Затова казусът се взема решение от елементи и с „ вноса ” на хора.

„ Ние имаме подобен запас, тъй като имаме 2-3 милиона българи, които са напуснали страната. Затова в ДНК приготвяме една платформа Bulgaria Wants You, която да направи мост сред бизнеса и българите в чужбина ”, сподели Арнаудов.

„ През последните три години вършим една акция „ Направи го в този момент ”. В първите две издания се включиха сред 1200 и 1300 българи. Тази година към 5000 фамилии ще бъдат записани в нея ”, добави той.

Според него децата понижават всяка година, тъй като поколението в детеродна възраст е част от хората, които са изтекли 90-те години на открито.

„ Избрахме шест ограничения, които съгласно нас са действително изпълними. Преди две седмици ги внесохме в Министерски съвет. В момента еднократната помощ при раждане е 200-300 лева Ние предлагаме за първо дете тя да стане 2000 лева, за второ – 3000 лева, а за трето – 5000 лева Условието обаче е да си внасял обществените осигуровки за последните 18 месеца ”, сподели още Андрей Арнаудов.

По думите му решението да имаш дете е персонално, само че прикани, в случай че не сме подготвени да го създадем в този момент, да проверим какъв брой време имаме. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР