Топ представител на ООН заклейми увеличаващата се риторика, че ядрените

...
Топ представител на ООН заклейми увеличаващата се риторика, че ядрените
Коментари Харесай

ООН: Расте заплахата от използване на ядрени оръжия

Топ представител на Организация на обединените нации жигосах увеличаващата се реторика , че нуклеарните оръжия са нужни и предизвести, че се усилва рискът от потребление на такива оръжия , осведоми Агенция Франс Прес.

" Заплахата от потребление, предумишлено или иначе, на нуклеарни оръжия се усилва ", сподели Изуми Накамицу, заместител на генералния секретар по въпросите на разоръжаването, по време на среща за обзор на Договора за неразпространение на нуклеарните оръжия (ДНЯО).

Договорът е подписан преди половин век. Той има за цел попречване разпространяването на атомни оръжия, само че също по този начин задължава нуклеарните страни да понижат запасите си.

В началото на срещата в Женева Накамицу предизвести, че " светът през днешния ден е изправен пред сходни провокации като в подтекста, който даде началото на ДНЯО ".

Въпреки че тя приветства разведряването на интернационалната конюнктура към КНДР, която напусна контракта преди 15 година, само че през уикенда наложи мораториум върху тестването на нуклеарни оръжия, Накамицу предизвести, че като цяло " геополитическата конюнктура се утежнява ".

" Някои от най-важните принадлежности и съглашения, които обгръщат нашата рамка за групова сигурност, са подкопавани ", акцентира представителят.

" Реториката за нуждата и полезността на нуклеарните оръжия се усилва ", сподели тя и подчертава, че осъвременените стратегии на нуклеарните страни водят до нова въоръжена конкуренция.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР