Топ адвокатът Людмил Рангелов срази подготвяния от вицепремиера и финансов

...
Топ адвокатът Людмил Рангелов срази подготвяния от вицепремиера и финансов
Коментари Харесай

Голям адвокат срази черните списъци. Брутален закон

Топ юристът Людмил Рангелов съкруши подготвяния от вицепремиера и финансов министър Асен Василев абсурден закон за отбрана на националната и финансова сигурност, който дава право на кабинета да изготвя черни описи на хора и компании, в това число да запорира имуществото им единствено по донос.

" В него има толкоз малко право и толкоз доста политика, че е мъчно да се назова закон. По-скоро наподобява на декларация за битка против корупцията ", съобщи пред " Денят ON AIR " адв. Рангелов. Той направи прилика със Закона за отбрана на нацията от януари 1941 година

" В първичния си тип на Закона за отбрана на нацията, в това число в частта, адресирана към лица с еврейски генезис, даже там рестриктивните мерки не са били толкоз брутални, каквито са в този закон ", уточни юристът.

Според него опозицията вярно дефинира плана като " фашизоиден ".

" Смятам, че това не е работено от съществени адвокати, а е по-скоро опростена изява на политическа воля. Работната група отхвърли да има общо и доколкото познавам членовете ѝ, надълбоко се колебая, че там може да има хора, които да основат сходен нормативен акт ", сподели още адв. Рангелов.

" В него има толкоз доста неща, които опонират на базови права на индивида, конституционни права. Възможност способен орган на непозната страна автоматизирано да сложи несъмнено лице в този лист и това лице дотам е лимитирано, че даже в случай че му се наложи да получи средства за базови потребности, би трябвало да се моли на този Междуведомствен съвет - респективно на Министерския съвет, да му провиснал сума от личните му средства, с цел да може да оцелее. Екзистенциални права на индивида се нарушават ", акцентира още юристът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР