Тонове мъртва риба заради изпускането на вода от язовир Дибич

...
Тонове мъртва риба заради изпускането на вода от язовир Дибич
Коментари Харесай

Тонове риба измря, след като източиха язовир край Шумен |

Тонове мъртва риба поради изпускането на вода от язовир " Дибич " край Шумен, заяви България он ер. 

Причината за изпускането на водата е планов ремонт на стената. Като единствено за една нощ язовирът се е трансформирал в изсъхнало и кално поле. 

Според месни хора липсва всевъзможен надзор за метода на източване на водоема, което води до измиране на рибата в него. 

" 5 хиляди лв. се пускат в зарибителен материал и най-после всичко се ликвидира. Колкото риба има е измряла ", съобщи локален риболовец. 

" Около 4000 бройки шаранчета, още най-малко два курса ще създадем, с цел да се опитаме да спасим част от рибите. Обадих се на полицията на 112, само че от там ми споделиха, че ИАРА управлява тук нещата и че няма осъществено закононарушение. Аз единствено закононарушения виждам тук ", сподели Свилен Дончев, доброволец в спасяването на част от рибата. 

От юли язовир Дибич е благосъстоятелност на Държавното дружество ръководство и стопанисване на язовирите. За ремонта на язовирната стена е наета компания реализатор, само че при започване на изкопните действия не са подхванати предварителни дейности избавяне на рибата.

От Изпълнителна организация по риболовство и аквакултури обявиха, че отговорните подлежат на парична глоба до 10 000 лева

Басейнова дирекция стартира инспекция на случая. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР