Тонове италиански боклук пристига у нас, за да бъде изгорен

...
Тонове италиански боклук пристига у нас, за да бъде изгорен
Коментари Харесай

Български ТЕЦ-ове горят боклука на Италия

Тонове италиански отпадък идва у нас, с цел да бъде изгорял тук. За схемата приказва пред Нова тв депутатът от Българска социалистическа партия Таско Ерменков, който е и зам.-председател на енергийната комисия в Народното събрание.
Италианската страна заплаща 200 евро на звук на тези италианци, които събират боклуците там. Те от своя страна заплащат 47 евро на звук този отпадък да бъде докаран до България и заплащат 53 евро на съответните компании в България, които одобряват този отпадък. Нямаме точните данни какви са количествата, които идват, разяснява социалистът.
Той изясни, че към този момент е бил сезиран няколко пъти от жители от Сливен и Перник, които живеят наоколо до топлофикациите, че е почнало изгарянето на отпадъци, които водят до доста мощни и неприятни миризми.
Ерменков акцентира, че изгарянето на битовите боклуци не може да бъде универсално. Има боклуци, които би трябвало да бъдат изгаряни на високи температури, каквито са циментовите фабрики. Ако такива боклуци се горят в топлофикационните централи, излъчванията, които се получават, са извънредно нездравословни, добави депутатът. Като похлупак страната заплаща преференциални цени за това, че сякаш се употребява биомаса за производството на сила, изясни Ерменков и уточни ТЕЦ-овете в Сливен, Перник и Гълъбово.
Депутатът съобщи, че на няколко от централите, които се намират на територията на РИОСВ-Стара Загора, им е издадено мнение, че не е належащо да се прави оценка на въздействието на околната среда.
Българска социалистическа партия не е против Ковачки, Българска социалистическа партия е за върховенството на закона, разяснява Таксо Ерменков във връзка сигнала, който социалистите подадоха против монопола на енергийния пазар от компаниите на предприемача. Не може в страната да цари безхаберието и за благоденствието на един човек да страдат останалите, безапелационен бе той.
Социалистът напомни, че четирите работодателски организации са подали сигнал до Комисия за защита на конкуренцията за това, че има прекомерна централизация на пазара на електрическа енергия.
От Комисия за защита на конкуренцията им дадоха един въпросник с 11 въпроса. Всъщност им споделиха: Вие се жалвате, в този момент свършете и нашата работа, с цел да докажете, че това, което ни пишете е истина, съобщи Ерменков.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР