Тоника СВ с две нови песни за пръв път пред

...
Тоника СВ с две нови песни за пръв път пред
Коментари Харесай

Двоен концерт на маестро Стефан Диомов за Коледа в Бургас

Тоника Сухопътни войски с две нови песни за пръв път пред аудитория

В спектакъла ще учасва и внукът на композитора

След огромните Никулденски празници, в Бургас стартират и дълго чаканите коледните тържества. Началото им ще сложи празничният двоен концерт-спектакъл на маестро Стефан Диомов на 11 декември, в залата на Бургаската опера.

Спектакълът на огромния бургаски композитор, се трансформира към този момент в традиция за града. От няколко години насам, той се организира постоянно на тази дата и постоянно на едно и също място- в емблематичната за Бургас Опера.

" Концертът ще бъде двоен, заради огромния интерес- от 17 и 20 часа. Написал съм нови коледни песни, а две напълно нови мои песни ще изпълнят " Тоника Сухопътни войски ", за пръв път пред аудитория ", показа пред ТРУД NEWS маестро Стефан Диомов.

Той разкри, че по време на концерта ще се осъществя и ефирен запис, който ще бъде излъчен на 24 декември, в 12. 30 часа по обед.

Публиката ще се наслаждения на най-обичаните и известни песни на маестрото, трансформирали се от дълго време в шлагери на българската известна музика. 

„ За тези концерти започнах да пиша коледни песни и към този момент имам общо 26. Подготвил съм и няколко напълно нови песни, с които желая да изненадам и развеселявам бургазлии “, сподели композиторът Стефан Диомов.  През годините, някои от коледните песни той написа още през лятото.

В спектакъла ще вземат участие редица обичани реализатори. Това са Милица, Ралица, Драго и Емил от „ Тоника Сухопътни войски “, Ева Найденова и Хари Шерикян - от „ Тоника “, Божана Иванова, Виктория Главчева, внукът на композитора - Божидар Неделчев и вокална група „ Изгревчета “, както и танцьорите от  балет „ Дюн “.

Аранжиментите на песните са на Георги Милтиядов, а съпроводът ще е на оркестър с диригент Левон Манукян. Водещ на двата спектакъла ще бъде Мина Пенкова.

За още по-доброто въодушевление и празничната атмосфера в залата, бургазлии би трябвало да си носят камбанки и звънчета, с които да пригласят на множеството от песните.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР