Томислав Дончев коментира във Варна въпросът дали скоро може да

...
Томислав Дончев коментира във Варна въпросът дали скоро може да
Коментари Харесай

Вицепремиерът обясни във Варна как ще бъдат компенсирани потребителите на парно и газ

 Томислав Дончев разяснява във Варна въпросът дали скоро може да бъде изменен Законът за енергетиката и по какъв начин ще бъдат обезщетени потребителите на парно и газ, съобщи кореспондент на Varna24.bg :

" Намираме се в нова обстановка, тъй като до момента всекидневно беше цената на газта за пораства нагоре. Сега сме в обстановка без казус, където цената е внезапно надолу и то със задна дата от 5 август 2019 година насам. Трябва да се промени закона за енергетиката, с цел да има право Комисията за енергийно и водно контролиране да дефинира цени със задна дата. Ние нямаме проблем от позиция на възобновяване на надплатени суми от позиция на Булгаргаз към неговите клиенти. Проблемът е от идващото равнище. Как сдруженията, употребили газ от Булгаргаз ще компенсират своите клиенти. Би било незаслужено единствено Булгаргаз да се издължи на своите клиенти, а те да не създадат същото по веригата.

Тук нещата са малко по-сложни, в сравнение с наподобяват на пръв взор. Ако приказваме за Топлофикация, това би могло да се случи. Но имаме обстановки, където от логистична и административна позиция са доста сложни, на ръба да бъдат невъзможни. Давам образец с клиентите на една метанстанция, по какъв начин ще ги издирим 8 месеца назад и да им върнем парите? Има два разновидността, които се разискват. Единия е насочен към компенсиране на надвзети суми обратно, вторият е по-лесен от логистична позиция и той планува съкращаване на бъдещи заплащания, т.е. прихващане. Работя всички специалисти, има няколко седмици да се вземе решение. Един от разновидностите за компенсиране при потребителите на парното е когато идват през май изравнителните сметки, тогава да се извърши компенсирането ", разяснява вицепремиерът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР