Толтаксите ще бъдат увеличени, защото е било отложено увеличението от

...
Толтаксите ще бъдат увеличени, защото е било отложено увеличението от
Коментари Харесай

Иван Шишков: Толтаксите ще бъдат увеличени

Толтаксите ще бъдат увеличени, тъй като е било отсрочено нарастването от края на 2022 година, с цел да се откри по-справедлив механизъм за повишаването. Това съобщи районният министър Иван Шишков.

" Цената им ще се дефинира и от километрите, които минават превозвачите ”, сподели той.

„ Приходът от тол таксите, е по-голям от прихода от винетките. От началото на годината сме събрали близо 2 млн. лв. от тол такси, в сравнение с от винетки ”, сподели представител на АПИ.

Участъкът на Автомагистрала „ Европа ” от Сливница до Драгоман към този момент е построен, а пътят от Драгоман до граничния пункт със Сърбия се чака да бъде пуснат в употреба до края на април. Това съобщи районният министър Иван Шишков по време на инспекция на автомагистрала „ Европа ” в сектора сред Драгоман и граничния пункт „ Калотина ”.

„ За Великден разчитаме да имаме издигнати 6,5 км. от Автомагистрала „ Европа ” - от Драгоман до граничния пункт „ Калотина ”. До края на 2024 година чакаме да бъде приключена цялата автомагистрала „ Европа ”, съобщи Шишков.

По думите му следва да бъдат построени и 7,5 км от частта от автомагистралата Ботевград-Мездра. „ Започваме да укрепваме свлачището на Автомагистрала „ Струма ”, с цел да може за няколко месеца да бъде пуснато поетапно придвижването по двете ленти пред тунел „ Железница ”. Очаква се цялата автомагистрала „ Струма ” да бъде подготвена до края на месец май ”, съобщи районният министър Иван Шишков.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР