Толсистемата тръгва в полунощ. Тя започва работа с отстъпки за

...
Толсистемата тръгва в полунощ. Тя започва работа с отстъпки за
Коментари Харесай

ТОЛ системата тръгва в полунощ

Толсистемата потегля в среднощ. Тя стартира работа с отстъпки за превозвачите - безвъзмездни бордови устройства и джипиес тракери. 155 километра от пътищата бяха извадени от обсега на системата. Глоби за превозвачите няма да има до 27-ми март

От АПИ оповестиха, че камерите им в обитаемоте места не наблюдават за е-винетки и тол. Те имат спомагателни функционалности. Данните от тях служат за подкрепяне на битката със сивия бранш в транспортната активност, както и за мониторинг на трафика.

Камерите следят и придвижването на тежкотоварните транспортни средства във връзка с пътната сигурност. 21% от първокласните пътища в България минават през урбанизирани територии. Стационарните рамки с камери на тол системата, ситуирани в обитаеми места, са общо 41.

В случай че община, в която има обитаемо място с рамка на тол системата сред знаците Д11 и Д12 (за начало и завършек на обитаемото място), вземе решение за пренасяне на табелите, тъй че камерите да попаднат отвън него, информацията от устройствата ще служи за надзор и правоприлагане за е-винетка.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР