Толкова популярен и толкова обичан по цял свят, Ерос Рамацоти

...
Толкова популярен и толкова обичан по цял свят, Ерос Рамацоти
Коментари Харесай

Музикални хроники: От неуспял счетоводител до лице на италианската музика: Ерос Рамацоти на 60 години

Толкова известен и толкоз обичан по целия свят, Ерос Рамацоти е измежду най-емблематичните италиански реализатори и към този момент дълги години е едно от лицата на италианската музика.

Легендарният Рамацоти, който не стопира да композира, записва, издава и концертира, е покорил безчет подиуми и е правил дуети с Тина Търнър, Шер, Андреа Бочели, Лучано Павароти, Джо Кокър, Рики Мартин и още мнозина реализатори. През тази седмица той чества 60-годишен празник и това е съвършен мотив да си напомним историята на неговия живот.

Роден в покрайнините на Рим, Ерос от дребен демонстрира афинитета си към музиката. Неговият татко също е артист, въпреки и на напълно любителско равнище, и осъзнава какъв брой е значимо синът му да преследва призванието си. Затова родителите на Ерос го окуражават да кандидатства в музикалната консерватория на Рим, само че там нещата не протичат по проект.

Колкото и да е надарен, Рамацоти е отритнат и вместо музика стартира да учи счетоводство. Животът му се трансформира от едно трагично събитие: сътрудника му от прилежащото бюро умира при авто случай, породен поради приложимост на опиати.

Така след три години образование за счетоводител, бъдещата звезда се отдава на музикалните занимания.

Тъй като към този момент е учил пиано и китара, той има нужните инструментални умения да композира свои лични песни. На локален фестивал показва една от първите си композиции и въпреки че не печели премия, му се случва нещо по-важно: вижда го именитият италиански артист и импресарио Джани Равера. Именно Равера го насочва в вярната посока и Рамацоти подписва с новосформирания музикален лейбъл DDD.

Първият сингъл на прохождащия реализатор минава неусетно, само че напъните му са възнаградени на фамозния фестивал на италианската ария в Санремо през 1984 година Тогава песента на Ерос Terra Promessa печели първо място в категорията за дебютанти. През идната година артистът се завръща на фестивала, към този момент в главната категория, и още веднъж жъне триумф, а дебютният му албум Cuori agitati остава дълго в класациите в Италия и Франция.

Третото и последно негово присъединяване в Санремо идва през 1986 година, когато той печели огромната премия с незабравимата балада Adesso Tu. Това си остава измежду най-известните му песни и нищо чудно, че го изстрелва към върховете в италианските ранглисти, както и на още много места в Европа.

През 1995-а италианецът взе участие в огромен летен фестивал дружно с имена като Джо Кокър, Джими Пейдж, Елтън Джон и още доста звезди. След един концерт в Милано се среща с швейцарския модел Мишел Хунцикер и това трансформира живота му. Любовта им е бурна и единствено година след запознанството им се ражда тяхната щерка, а през 1998-а двамата подписват брак. После обаче идва и мъчителна разлъка, а формалният бракоразвод става факт години по-късно, през 2009-а.

Преди това Ерос Рамацоти би трябвало да превъзмогне и гибелта на майка си, която почива след прекарана болест. Музикантът намира сили да се завърне в студиото и да се захване с следващия си албум, а продуктивността му си остава непоклатима. И до през днешния ден той към момента издава нови албуми през 3-4 години.

В наши дни обаче Ерос още веднъж е освен деен в кариерата си, само че и благополучен в персоналния си живот с 34-годишната Далила Гелсомино.

През август, след завършека на следващото му огромно турне, неговата половинка написа:„ Празнувам края на едно епично турне, само че на първо място чествам теб като човек. Зад тези 90 изцяло разпродадени концерта стои едно особено човешко създание. По-специално, в сравнение с си представяте, познавайки го единствено като актьор “.

„ Добър, непретенциозен, вманиачен, благ и с обезоръжаващо достойнство. Здраво стъпил на земята, въпреки че би могъл да лети от планета на планета, стига да искаше. Ти си моята най-голяма обич “, приключи Гелсомино.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР