Толкова много хора по цял свят мечтаят да станат известни

...
Толкова много хора по цял свят мечтаят да станат известни
Коментари Харесай

Вижте най-богатите писатели в света

Толкова доста хора по целия свят мечтаят да станат известни писатели, само че малко са тези, които съумяват да преборят жестоката конкуренция, както и изискванията в този отрасъл.

Следващите девет писатели обаче са съумели и са извоювали сърцата на читателите по света.

Според данни на Money Inc, представени от expert.bg, тези девет индивида са и най-богатите в своята специалност. Книгите им са продадени в милиони екзепляри, доста от тях са и филмирани. Никак не е дребен хонорара, който получават за авторските права.

Не е учудващо, че преди всичко се подрежда авторката на поредицата "Хари Потър " Джоан Роулинг, която завоюва много и от пиесата, която написа за героите. От години тя не е мръднала от челната позиция, а доста хора даже са учудени от обстоятелството, че жена заема първото място в литературата.

Втори пък е доайенът в престъпния род Джеймс Патерсън. Кралят на ужасите Стивън Кинг също не е пропуснат, както и любимката на доста дами Даниел Стийл.

Ето по този начин наподобява топ 9 на най-заможните писатели.

9. Джон Гришам - 300 млн. $

8. Барбара Тейлър Брадфорд - 300 млн. $

7. Нора Робъртс - 370 млн. $

6. Даниел Стийл - 385 млн. $

5. Стивън Кинг - 400 млн. $

4. Пауло Коелю - 500 млн. $

3. Канди Спелинг - 600 млн. $ (важно е да се посочи, че въпреки да е писателка, Спелинг е и богата наследница и бизнесмен, тъй че не целият ѝ капитал е от продажби на книги)

2. Джеймс Патерсън - 750 млн. $

1. Джоан Роулинг - 1 милиарда $
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР