Тол системата се управлява само от Агенция Пътна инфраструктура, а

...
Тол системата се управлява само от Агенция Пътна инфраструктура, а
Коментари Харесай

Терзийски: Само АПИ управлява тол системата

Тол системата се ръководи единствено от Агенция „ Пътна инфраструктура, а не от корпоративни структури. Това сподели на брифинг ръководителят на УС на АПИ Георги Терзийски, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “. 

„ Не за първи път АПИ е обект на подправени вести. Но няма да разреша върху АПИ да се хвърлят обвинявания и лъжи да се споделят в публичното пространство “, разяснява Терзийски. 

„ Дружеството, с което беше подписан контракт като народен снабдител на услуги – само че той не е влезнал в действие заради това, че не е потвърдена функционална съгласуемост със системата, е напълно българско сдружение. Нито една акция не е благосъстоятелност на друго физическо или юридическо лице, с изключение на български жител или юридическо лице с българска регистрация “, сподели още той. 

По отношение на това, че представители на корпоративни структури ръководят тол системата Терзийски съобщи: „ Тол системата на България се ръководи от АПИ, а не от Лилана или други известни или незнайни имена. Евентуалният народен снабдител на услуги се съставлява от Мартин Димитров, той взе участие и в създаването на продукта LIMA “. 

От своя страна, зам.-министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков изясни, че се чака скоро да има и трети снабдител на услуги.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР