Тол камерите вече ще следят и за превишена скорост, съобщиха

...
Тол камерите вече ще следят и за превишена скорост, съобщиха
Коментари Харесай

Толкамерите ще снимат и превишения на скоростта

Тол камерите към този момент ще наблюдават и за превишена скорост, оповестиха от Агенция пътна инфраструктура. Тя има 50 мобилни и 295 стационарни камери.

При нарушаване снимковият материал, който го потвърждава, ще включва четири фотоси.

Камерите на тол системата ще предават информация към Министерство на вътрешните работи, Митниците и данъчните. Освен за превишена скорост, ще се следи и за претоварване на камионите.

Очаква се Българският институт по метеорология да сертифицира софтуера за превишена скорост на Националното тол ръководство.
Министерството на вътрешните работи (МВР), организация " Митници ", Националната организация по приходите (НАП) към този момент разполагат с данните от тол системата, уточни шефът на Националното тол ръководство (НТУ) Георги Темелков. Не е ясно дали въз основа на нея КАТ към този момент постанова санкции на водачите за превишена скорост.

Толкамерите са способни да регистрират и минаването през обзор, за разлика от несществуващата система на така наречен екостикери, които наливат всяка година милиони в джобовете на фамилната печатница на аления народен представител Петър Кънев. Въпреки че са противозаконни съгласно чл.105 от Закона за придвижване по пътищата, също както са и още веднъж печатаните от него застрахователни стикери.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР