Токсичното вещество е открито във вътрешен джоб на якето на

...
Токсичното вещество е открито във вътрешен джоб на якето на
Коментари Харесай

Хванаха мъж с над половин килограм живак на „Капитан Андреево“


Токсичното вещество е намерено във вътрешен джоб на якето на лидер на товарен автомобил с непозната регистрация

Откриха над половин кг живак на 4 април на „ Капитан Андреево “, оповестиха от Агенция „ Митници “.

Токсичното вещество е намерено във вътрешен джоб на якето на лидер на товарен автомобил с непозната регистрация, пренасящ стока от Турция за Хърватия.

При осъществения персонален обзор на водача – турски жител, във вътрешния джоб на якето, с което той бил облечен е намерено, обгърнато с транспарантно полиетиленово фолио стъклено бурканче, съдържащо сребриста течност с висока компактност.

Откритото вещество е с бруто тегло 0,590 грама с физически характерности на отровния железен живак. Предметът на контрабандата е арестуван.

По случая е формирано досъдебно произвеждане от проверяващ митнически контрольор под надзора на Окръжна прокуратура Хасково.

На 53-годишния водач е повдигнато обвиняване за опит да бъде пренесено през границата на страната без знанието и разрешението на митниците отровното вещество – железен живак. На нарушителя е взета мярка за неотклонение парична гаранция, както и възбрана да напуща рамките на Република България, с изключение на с позволение на Окръжна прокуратура- Хасково. Разследването по случая продължава.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР