Токсичният сив смог разболя десетки хиляди хора в културната столица

...
Токсичният сив смог разболя десетки хиляди хора в културната столица
Коментари Харесай

Хиляди се разболяват в Източен Пакистан поради тежкия смог, което налага затваряне на училища, пазари, паркове

Токсичният сив смог разболя десетки хиляди хора в културната столица на Пакистан Лахор, принуждавайки управляващите да затворят учебни заведения, пазари и паркове за четири дни

От Associated Press, 9 ноември 2023 година, 5:05 ч.

ЛАХОР, Пакистан – Токсично сиво смогът разболя десетки хиляди хора в културната столица на Пакистан Лахор, принуждавайки управляващите да затворят учебни заведения, пазари и паркове за четири дни, оповестиха публични лица в четвъртък.

решението пристигна, откакто вторият по величина град в страната беше неведнъж класиран за най-замърсения град в света. Лекарите посъветваха хората да носят маски за лице и да си стоят у дома. Жителите споделиха, че доста хора кашлят и имат проблеми с дишането.

„ Носенето на знаци и стоенето у дома са двете най-лесни решения, с цел да избегнете незабавното откарване в лечебни заведения с респираторни болести. свързани болести, инфекции на очите и кожни болести “, сподели Салман Казми, доктор в основната болница Mayo в Лахор, където хиляди хора бяха лекувани от сходни болести тази седмица.

Експертите споделят, че изгарянето на растителни останки при започване на сезона на засаждане на зимна пшеница е съществена причина за замърсяването.

Лахор в миналото е бил прочут като градът на градините, които са били повсеместни по време на епохата на Моголите от 16-ти до 19-ти век. Но бързата урбанизация и възходящият напредък на популацията оставиха малко място за зеленина в града.

Водещи истории

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР