Токов удар е поразил 4-ма души, докато са премествали шатри.

...
Токов удар е поразил 4-ма души, докато са премествали шатри.
Коментари Харесай

След жертвата: Излязоха наяве скандални разкрития за Екопарка във Варна. Жиците висят отдавна

Токов удар е поразил 4-ма души, до момента в който са премествали шатри. Единият мъж умря, а трима са ранени при токов удар в екопарк във Варна.
По роман на близки на починалия мъж той и неговите потърпевши сътрудници не са чиновници на екопарка. Те са служащи в известна импресарска варненска къща. Били са тук, с цел да приготвят терен за идно събитие в екопарка.
Трябвало е да наредят железни шатри по избран метод, само че на този терен по роман на техни близки е имало ниско висящи жици с високо напрежение. При преместването на една от металните шатри тя се закача на тази жица и убива на място 33-годишен мъж.
Неговите сътрудници са настанени в Клиниката по изгаряния във Военноморската болница. По информация на медиците те са в положително положение и са с леки изгаряния по краката.
„ Бил е на работа и високото напрежение е било доста ниско. Когато потеглят да опъват шатрите, върхът на шатрата опира в жицата, това е било високо напрежение и той умира. Другите момчета са в болничното заведение с изгаряния “, описа пред Българска национална телевизия Йорданка Йорданова, майка на починалия мъж.
Майката на починалия мъж е безапелационна, че ще съди екопарка, тъй като се оказва, че тези жици висят от доста време толкоз ниско до земята и са причина за произшествия.
„ Интересуват ги единствено гости, бизнес и пари. 20 киловолта ток… няма нито една табела на нито един дирек. Няма да предупредят хората. Вдигат шатри, които са по-високи от кабелите, които минават. Шатрата е била висока 5,85 м и е опряла. Ударили са ги 20 киловолта напрежение “, изясни бащата на мъжа Йордан Йорданов, представен от „ Фокус “.
Той сподели фотоси на електрическия дирек, поради който е станал случаят и разяснява слагането на шатрите.
„ Кой би трябвало да ги вдигне – не знам. Има си постановления, може би по този начин би трябвало да са. Синът ми има опит от 7-8 години “, сподели още мъжът.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР