Токио трябва да организира опростени летни игри през следващата година,

...
Токио трябва да организира опростени летни игри през следващата година,
Коментари Харесай

Вицепрезидентът на МОК иска опростени летни игри догодина

Токио би трябвало да провежда опростени летни игри през идната година, като здравето и сигурността на спортистите са най-важното при планирането. Това съобщи вицепрезидентът на Международния олимпийски комитет и началник на координационната комисия Джон Коутс.

Игрите в Токио 2020 бяха отсрочени за идната година поради световната пандемия от COVID-19.

" Добрата вест е, че всичките 42 спортни уреди ще бъдат разполагаем. Програмата на надпреварите е съвсем същата ", написа вицепрезидентът на МОК за " Сидни Дейли телеграф " в петък, ден след едногодишното отброяване до церемонията по откриването на най-голямото спортно събитие.

" Но ние би трябвало да понижим въздействието на отлагането върху разноските, както и да опростим Игрите, с цел да подсигуряваме, че те могат да бъдат проведени ефикасно, безвредно и стабилно в този нов подтекст. Ситуацията с COVID-19, както в страната, по този начин и в интернационален проект, непрекъснато се трансформира ", добави Коутс.

Коутс, който също е и президент на Австралийския олимпийски комитет, добави, че реакцията на спортистите от неговата страна към отлагането на Игрите е била " вдъхновяваща ".

" Всички състезатели с фантазия в Токио в сърцата си трябваше да пренаредят проектите си за Игрите... те демонстрираха забележителна резистентност освен това състояние ", сподели Коутс.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР