Токио. Доналд Тръмп омаловажи ракетните опити на Северна Корея, пише

...
Токио. Доналд Тръмп омаловажи ракетните опити на Северна Корея, пише
Коментари Харесай

The Wall Street Journal: Доналд Тръмп омаловажи ракетните опити на Северна Корея

Токио. Доналд Тръмп омаловажи ракетните опити на Северна Корея, написа американският вестник The Wall Street Journal .
Само няколко минути преди да напусне токийския си хотел за играе голф с японския министър председател Шиндзо Абе, президентът е написал в обществената мрежа „ Тиутър “, че не се тормози от последните ракетни опити на Северна Корея.
" Северна Корея е изстреляла дребни ракети, което разстройва някои от моите хора, както и други, само че не и мен ", написа той. „ Имам убеденост, че Ким ще резервира обещанието си пред мен, и също се усмихна, когато назова Джо Байдън човек сниско равнище на IQ, и още по-лошо. Може би това ми изпраща сигнал? ”
Президентът се базира на коментар за севернокорейските държавни медии, който назовава Байдън, наред с други неща,„ простак с невисок коефициент на просветеност ”.
Думите на Тръмп опонират на мненията, направени преди ден от съветника по националната сигурност на Джон Болтън, който зае страната на неговия противник от Демократическата партия, някогашен вицепрезидент на Съединени американски щати, бяха предназнчени да пропагандират Япония в интерес на допустимо съглашение със Северна Корея. Япония осъди нуклеарните желания на Ким Чен-ун и предизвести, че Северна Корея ще се откаже от обещанията си приключи нуклеарната си стратегия.
Болтън съобщи пред кореспонденти в Токио в събота, че ракетните опити са " без подозрение " нарушаване на резолюциите на Съвета за сигурност на Съединени американски щати.
В понеделник се чака Тръмп и Абе и техните делегации да проведат диалози по редица въпроси - от търговията до националната сигурност. Срещите са част от визитата на президента, който дойде, с цел да се срещне с новия император на Япония Нарухито, чиято брачна половинка, императрица Масако, е експерт по търговски договаряния, приключила в Харвард.
По отношение на търговията, Тръмп краткотрайно понижава напрежението, като отсрочва решение за налагане на нови цени за импорт на коли и авточасти за шест месеца - решение, което е доста значимо за Япония.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР