ТОКИО (АП) — Безпилотен лунен космически кораб е уловил и

...
ТОКИО (АП) — Безпилотен лунен космически кораб е уловил и
Коментари Харесай

Ще разберем ли произхода на луната? Японската космическа агенция казва, че вече може да има улики

ТОКИО (АП) — Безпилотен лунен галактически транспортен съд е уловил и предал данни, анализиращи 10 лунни скали, по-голямо от предстоящото достижение, което може да помогне да се обезпечат улики за произхода на луната, сподели чиновник на Японската галактическа организация в сряда.

В продължение на четири дни интелигентният спускаем уред за проучване на Луната или SLIM, който кацна на Луната предишния месец, употребява своята многолентова спектрална камера, с цел да учи скална комбинация и работи върху проучване на лунни скали, сподели ръководителят на плана на Японската организация за аерокосмически проучвания Шиничиро Сакаи.

Лунната задача е първата в Япония. Космическият транспортен съд направи историческо точно приземяване на 20 януари, макар че се приземи в неверната посока, като в началото слънчевите му панели не можаха да видят слънцето и бяха изключени след къса връзка със Земята. Но на осмия ден той стартира да работи, което му разреши сполучливо да възвърне връзката с командния цент...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР