ТОКИО (AP) — Азиатските акции бяха предимно по-високи в четвъртък,

...
ТОКИО (AP) — Азиатските акции бяха предимно по-високи в четвъртък,
Коментари Харесай

Фондов пазар днес: Азиатските акции предимно се покачват, водени от печалбите на китайските пазари след промени в политиката

ТОКИО (AP) — Азиатските акции бяха най-вече по-високи в четвъртък, като китайските акции усилиха облагите си, откакто Пекин разгласи набор от политики към поддържат провисналите пазари.

Хонконг се повиши с 1,8%, а Шанхай скочи с 3%. Показателите се покачиха в Токио и Сеул. Фючърсите и цените на петрола в Съединени американски щати напреднаха.

Късно в сряда китайската централна банка разгласи набор от правила за ръководство на кредитирането на строителни бизнесмени. По-рано тя сподели, че ще понижи условията за банкови запаси, с цел да вложи към 1 трилион юана (141 милиарда долара) в стопанската система.

Китайската стопанска система се забави, като прогнозата за напредък е под 5% тази година, най-ниското й равнище от 1990 година, като се изключат годините на пандемията от COVID-19. Дълговата рецесия в бранша на недвижимите парцели усложни други дълготрайни проблеми.

Акциите на китайски строителни бизнесмени скочиха в четвъртък, като China Evergrande Holdings набъбна с 5,4%, а Country Garden завоюва 5,9%...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР