“Together (Вечерай, Радо) на група 4Magic оглавява официалната годишна национална

...
“Together (Вечерай, Радо) на група 4Magic оглавява официалната годишна национална
Коментари Харесай

10-те най-излъчвани песни в ефира на България за 2018 година

“Together (Вечерай, Радо) ” на група 4Magic оглавява формалната годишна национална ранглиста на най-излъчваните песни в българския ефир за 2018 година. Данните са предоставени на Дружеството за групово ръководство на сродни права в музиката ПРОФОН от испанската мониторинг компания BMAT. Класацията обгръща интервала от 1 януари до 31 декември 2018 година и е основана на 24-часово отчитане на излъчванията в ефира на над 60 телевизионни канала и радиостанции с национално покритие.

Съотношението сред български и задграничен репертоар в родните медии е измежду най-интересните данни в формалната статистика на BMAT. Едва 22,55% от общите предавани записи са били на български реализатори, а 77,45% – на задгранични. Това значи повишаване от 0,06% в интерес на предаваната задгранична музика по отношение на 2017 година.

С оглед на тази устойчива през последните години наклонност, лидерското място на роден актьор в общата публична ранглиста е достижение за българската музика. Дебютният сингъл на победителките в последния сезон на X Factor изпреварва даже международни шлагери като “Feel It Still ” на Portugal. The Man и “Havana ” на Камила Кабейо, надлежно на втора и трета позиция в общата ранглиста “Топ 10 Airplay Chart ”. На четвърта позиция в нея още веднъж се подрежда ария с български фолклорни претекстове – “Sunbeams ” на Фабрицио Паризи & MiYan feat. Белонога. Челната петица се добавя от “For You “ на Лиъм Пейн и Рита Ора от саундтрака на кино лентата „ Петдесет нюанса освободени “.

В чарта единствено за българска музика третата позиция след “Together (Вечерай, Радо) ” и “Sunbeams “, е за „ Чужди усмивки “ на Тото, следван от „ Глей по какъв начин се прави “ на Криско и Слави Трифонов и дебюта на Yoana „ Да не спим “.

1. 4Magic – Together (Вечеряй, Радо)


2. Portugal. The Man – Feel It Still


3. Camila Cabello – Havana


4. Fabrizio Parisi & MiYan feat. Belonoga – Sunbeams


5. Liam Payne, Rita Ora – For You


6. KDDK ft. Arilena Ara – Last Train To Paris


7. Mahmut Orhan & Colonel Bagshot – 6 Days


8. Calvin Harris, Dua Lipa – One Kiss


9. Maruv & Boosin – Drunk Groove


10. Betta Lemme – Bambola

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР