Тодор Тагарев е неработещ министър. Трябва да бъде сменен. Работата

...
Тодор Тагарев е неработещ министър. Трябва да бъде сменен. Работата
Коментари Харесай

Седмица преди ротацията: 4 партии поискаха оставката на Тодор Тагарев

„ Тодор Тагарев е неработещ министър. Трябва да бъде заменен. Работата му за мен се изчерпа ”, съобщи в коридорите на Народното събрание водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. По думите му военният министър не е дал БТР-ите, за които Народното събрание реши, че би трябвало да бъдат изпратени на Украйна. „ Той не си е приключил работата. Сега му били отговорни зам.-министрите, било му отговорно Министерство на вътрешните работи и всички останали. Само той работел на високи обороти. Толкова високи, че в Секретно деловодство има информация за това какво е приключил. И би трябвало да ви кажа, че аз не бих отишъл в Киев при Зеленски - никога, в случай че не съм извършил решенията на Народното събрание. А той не ги е извършил ”, безапелационен е водачът на ГЕРБ.

„ Тодор Тагарев не може да изпрати едни бронетранспортьори в Украйна от няколко месеца - работа, която свършихме с Бойко Борисов, ГЕРБ и Движение за права и свободи преди месеци и всичко беше готово и подписано. На 18 януари бяха обезпечени парите, изпратихме писмо до финансовия министър ”. Това съобщи ръководителят на Движение за права и свободи Делян Пеевски пред публицисти. „ Жалка панорама е Тагарев да упреква заместник-министрите. Малко по-мъжко е да каже: „ Аз съм отговорен, не ги изпратих ”. Ходи напред-назад, снима се единствено. В същото време - нулева работа за Украйна. Всичко, което беше свършено до момента, е свършено от Народното събрание. Тагарев свърши една огромна нула ”, акцентира Пеевски.

От ПП-ДБ опазиха министъра. Кирил Петков сподели, че всичките им евроатлантически сътрудници и украинците харесват Тодор Тагарев. „ Когато пращаш БТР-и, е нелепост да обявяваш по кое време ги пращаш ”, уточни той.

Отговори и военният министър. По думите му зад офанзивата против него има прикрит план. „ Престижно е в евроатлантическата общественост да се оказва помощ на Украйна. Тук има някаква битка може би кой да има принос за този авторитет. Аз бих споделил, че принос има кабинетът. Ние работим съвършено с цялостно схващане ”, акцентира Тагарев. Той беше безапелационен - ще остане на поста до дъно. „ Няма да депозирам оставка. Премиерът Денков ще подаде оставката на кабинета на 6 март. Защо аз да депозирам два дни по-рано? Няма смисъл ”, е мнението му.

От опозицията също нападнаха и дружно с Движение за права и свободи настояха по тематиката Украйна пред депутатите да дават отговор както министър председателят, по този начин и министърът на защитата. Борислав Гуцанов от Българска социалистическа партия прикани на следващия ден да бъдат заложени въпроси към министър Тагарев. „ Този човек би трябвало да си върви по най-бързия метод от българската политика. Той е рисков. Неслучайно от Българска социалистическа партия поискахме неговата оставка още в първия ден, в който той беше препоръчан за министър на защитата ”, добави депутатът. Според Тошко Йорданов от Има Такъв Народ пък „ Тагарев не е българин в главата си ”.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР