Тодор Попов най-сетне падна в лапите на НАП! Инспекторите от

...
Тодор Попов най-сетне падна в лапите на НАП! Инспекторите от
Коментари Харесай

НАП удари Тодор Попов! Кметът на Пазарджик взима 3000 лв. на месец, харчи 15 бона в топ хотел – общинар пълнел сметката му!

Тодор Попов най-накрая падна в лапите на Национална агенция за приходите! Инспекторите от приходната организация са открили фрапантни разминавания в парите на проваления кмет на Пазарджик – прибира публична заплата от 3000 лв. на месец, а единствено за две нощувки в топ хотел е пръснал над 4000 лева Какъв може да е произходът на парите на пещереца с афинитет към занимания от Колумбия, с изключение на незаконен, пита Narod.bg?

Ето какво написа негов остарял конкурент в града край Марица Благо Солов:

Национална агенция за приходите установи укрити приходи от Тодор Попов? Харчел по 4 бона за нощувка в баровски хотел. За три визити платил близо 15 000 лева

 Апартаментът, в който кметът с 3 бона заплата харчи 4000 лв. единствено за 2 нощувки

Срещу кмета на Община Пазарджик Тодор Попов има публикуван данъчен инспекционен акт за открито противоречие сред публично заявените приходи и действително направените разноски.

За тази инспекция и последвалото дело не се дава никаква гласност, тъй като пиарите на кмета се опасяват, че скандалната информация и констатациите, включени в ревизионния акт на инспекторите от приходната организация, могат да се отразят отрицателно на публичния имидж на градоначалника тъкмо преди локалните избори.

Експертите от Национална агенция за приходите, които са направили задълбочена инспекция на всички доходи и разноски на градоначалника, са съставили инспекционен акт с констатации, че Тодор Попов харчи повече в сравнение с получава. Актът е формиран на 22.05.2023 година.

Първата административна инстанция е отхвърлила жалбата на Попов против акта и в този момент той се гледа на втора инстанция в Пазарджишкия административен съд.

Някои от констатациите на Национална агенция за приходите са доста забавни и пораждат нови въпроси към градоначалника.

Ето единствено една част от тях:

Как при гласувана от Общинския съвет заплата за кмета от малко над 3000 лева месечно, Тодор Попов си е разрешил да заплаща над 4000 лева за престой в президентския апартамент на първокласния хотел „ Кемпински гранд сцена “ в Банско единствено за 2 нощувки?

За да сме оптимално правилни, кмета на Пазарджик и заплатил сумата от 4087,10 лева за 2 нощувки на 12 и 13 януари 2021 година.

Луксозният V.I.P. апартамент в 5-звездния хотел предлага елегантна атмосфера, уют и усамотение на повърхност от 240 кв.м.

Реклама

Апартаментът разполага с две спални, две бани, тоалетна за посетители, обширна дневна стая първокласна мека мебел и камина, с в допълнение помещение за хранене, бар, 50-инчов тв приемник и конферентна зона за 10 индивида. Банята е направена от италиански камък и e обзаведена с мраморни умивалници с екологични филтри, частна сауна и парна баня, джакузи и 32-инчов тв приемник. Има и директна връзка със SPA центъра на хотела.

Явно луксът е успокоявал изморения Попов след напрегнатото му кметско всекидневие, защото справката демонстрира, че без да се тормози от високата цена той е станал постоянен клиент на хотела и няколко пъти е търсил усамотение, ползвайки услугите му през 2021 година.

Кметът на Пазарджик и употребил както президентския апартамент, който е включен в елитната ранглиста „ Топ 101 жилището в света “ на списание „ Еlite Traveler “ дружно с други супер първокласни парцели в целия свет, по този начин и другото V.I.P. помещение в хотела – първокласния панорамен апартамент.

Според хотелските регистри при престоя си Попов постоянно се записал или самичък или „ с домакински любим “.

За 3 визити в хотела за по 2-3 дни през месеците януари, август и октомври 2021 година Тодор Попов е платил общо 14 876,31 лева

Целият му заявен приход за 2021 година обаче е към 35 000 лева

Излиза, че единствено за 8 дни той е похарчил съвсем половината си декларирани приходи?!?

При инспекцията са установени и други забавни данни.

Например по какъв начин общински чиновник от най-близката обграждане на кмета от време на време е внасял суми с неуточнен генезис и в огромен размер по персоналната банкова сметка на Тодор Попов.

Очаквайте още данни за установените нарушавания на данъчните закони.

За страдание от много време кметът се крие, не участва на сесиите на локалния парламент с цел да не дава отговор на неуместните въпроси на общинските съветници, не дава конференции и не се среща с медиите.

Той няма приемен ден и не приема жители.

Попов настойчиво отхвърля да разгласи обществено какви са персоналните му приходи,  преди началото на акцията за кметските избори.

Това, както и констатациите на инспекторите от приходната организация единствено ускоряват чувството за дълбока корупция в Община Пазарджик.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР