Тодор Неделев е излязъл от упойка и е контактен, обявиха

...
Тодор Неделев е излязъл от упойка и е контактен, обявиха
Коментари Харесай

Неделев дойде в съзнание. Мачът Грузия - България ще се играе

Тодор Неделев е излязъл от анестезия и е контактен, оповестиха от клуба му " Ботев " (Пловдив) и пресаташето на БФС Виктор Игнатов пред Клуб Z. Халфът претърпя интервенция на главата поради черепно-мозъчна контузия, в резултат на тежката злополука с рейсовете, пренасящи тима ни в Тбилиси.

Състоянието на капитана на " канарчетата " е устойчиво, следва му възобновяване. На този стадий не може да се предвижда след какъв брой време ще се завърне на терена.

Другата вест е, че мачът от Лигата на нациите Грузия - България ще се играе на следващия ден по стратегия от 19 часа в Тбилиси. Щабът на нашия тим се обърна към УЕФА и делегата на дуела за отсрочване за есента. Домакините обаче бяха срещу - те били склонни за пренасрочване с няколко дни, само че не и за месеци.

" Току-що ме осведомиха, че мач ще има, разяснява Виктор Игнатов пред Клуб Z. - УЕФА не е почела нашето предпочитание и с това въпросът е завършен. Аз го споделих към този момент - обстановката е динамична.

Първоначално желанието на тима и треньора Георги Иванов беше да играем. Но в последните часове, наблюдавайки положението на футболистите, стигнахме до извода, че те са в потрес. Чисто психически не са настроени за мач.

Грузинската футболна федерация не се съобрази с желанието ни. А за нас няколко дни не са от голяма важност. При това състояние по-добре дуелът да е на следващия ден. Нямаме избор, с изключение на да се съобразим. "

Все отново най-важното от всичко е, че Тодор Неделев е добре, ту се разсънва, ту заспива, само че това е обикновено след такава интервенция, траяла два часа полунощ, сподели Игнатов.

Той посочи бързата реакция на всички след злополуката - макар шока - на БФС, щаба, родителите и приятелката на пловдивчанина. Това е помогнало да се вземе бързо решение за оперативна интервенция, което е предотвратило възможни тежки последствия.

Игнатов благодари и на Грузия за съдействието по всички канали. Генералният секретар на федерацията е останал неразделно до българската делегация в болничното заведение през нощта.

Както към този момент ви информирахме, локално величие на неврохирургията е оперирало национала.

Тодор Неделев ще остане известно време в болница в Тбилиси, преди да бъде превозен в България, където въстановяването му ще продължи.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР