Тодор Димитров - Ел Капитан, завърши най-дългото състезание в света

...
Тодор Димитров - Ел Капитан, завърши най-дългото състезание в света
Коментари Харесай

Човекът, който пробяга 5000 километра

Тодор Димитров - Ел Капитан, приключи най-дългото съревнование в света " Шри Чинмой Себенадминаване 3100 благи " за 51 дни 17 часа 8 минути 38 секунди, стана един от 44-те бегачи, приключили надпреварата през 20-годишната му история и се класира на 40-то място. Той е едвам 44 човек в света, съумял да премине маршрута - едно доказателство за удивителната природа на индивида, за неговия безграничен капацитет.
Рекордът на надпреварата е 40 дни 9 часа 6 минути, подложен през 2005 година от Ашприхатал Алто (Финландия). Националният връх на България е 50 дни 13 часа 48 минути 57 секунди и е подложен от Шопан (Цветан) Цеков през 2006 година.
" Не е нужна единствено физика, би трябвало да бягаш със сърцето. Когато човек преодолее такова нещо несъмнено усеща, че невъзможното става все по-малко. Невъзможното значително е в ограничаването на нашия разум ", показа Тодор Димитров след своя извънреден героизъм.
Той добави, че е претърпял доста мъчителна стомашно-чревна зараза, само че не се е отказал от дневната " доза " тичане - 97 километра. Дневно всеки играч има по две 10-минутни почивки и в тези почивки поема оптимално количество вода и храна. Така Тодор е поемал по 10-12 000 калории, с цел да издържи нечовешкото тестване.
Състезанието " Шри Чинмой Себенадминаване 3100 благи " е една от най-трудните, биологично невъзможни прояви за устойчивост. Външните провокации пред които се изправят бегачите са, че те бягат в кръг в продължение на 52 дни без спиране, износват повече от 15 чифта маратонки и бягат повече от два маратона дневно (60 благи или 97 км), обикалят трасето (тротоара към едно учебно заведение и няколко игрални площадки в Куийнс, Ню Йорк) повече от 5600 пъти. Бегачите се хранят до момента в който бягат, почиват минимално и прекарват допустимо най-вече време на трасето. Състезанието се организира в месеците юли и август, от 23 години насам. Бегачите са изложени с изключение на на голямото натоварване, също и на най-горещите дни от годината, изпепеляващото слънце, както и летните стихии, които не са необичайност.
Основателят на надпреварата Шри Чинмой споделя: " Ако живеем в сърцето, невъзможното не съществува " и „ Ние всички сме в действителност неограничени, в случай че единствено се осмелим да предизвикаме опциите си и имаме религия ".
Постиженията на Тодор Димитров
Ел Капитан е приключил голям брой ултрамаратони в Европа, Азия и Америка, в това число 3 шестдневни ултрамаратона, пет 24-часови бягания, обиколката на Мон Блан (UTMB), както и маратон в Кабул, Афганистан. Национален рекордьор на 6 дни с пробягани 707 км.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР