Точно в 11 ч дозите от Булбио пристигнаха в РЗИ.

...
Точно в 11 ч дозите от Булбио пристигнаха в РЗИ.
Коментари Харесай

Директорът на РЗИ-София внесе яснота за ваксините

" Точно в 11 ч дозите от " Булбио " дойдоха в РЗИ. Това бяха 10 000 дози. В 11:12 ч до всички имейли на общопрактикуващи лекари в София - град беше изпратена информация, че РЗИ раздава по 30 дози на общопрактикуващ доктор - през днешния ден и на следващия ден до привършване на количествата ". Това заяви на брифинг пред медиите шефът на РЗИ-София доктор Данчо Пенчев, представен от Българска национална телевизия, във връзка възобновената от през днешния ден всеобща имунизация на жители.

До момента 2040 дози от имунизациите са раздадени на 68 лекари. Общо от началото на акцията 21 850 дози са раздадени на 554 лекари.

" Цяла нощ специалистите на РЗИ работиха върху разпределянето на дозите от трите ваксини - на " Пфайзер ", " Модерна " и " Астра Зенека ". Ваксините на първите две компании отиват за хората от фаза 1 и 2, както и за участници в изборния развой. Това е повода да раздаваме единствено " Астра Зенека " на общопрактикуващите лекари, сподели още доктор Пенчев.

Дългогодишна процедура е общопрактикуващите лекари да получават имунизациите си от тук, скърбя, че тази процедура в тази ситуация нагнетява напрежение, сподели доктор Пенчев, откакто по-рано в РЗИ-София се образува опашка от чакащи лекари.

На въпрос по кое време се чака РНК имунизацията на " Пфайзер " и " Модерна ", желана от огромен брой записани за четвъртата фаза на имунизация възрастни хора, Пенчев съобщи, че това е въпрос на доставка.

Разговарях тази заран с шефа на ИАЛ, който ме увери, че през април се чака да дойдат 630 000 дози, като съвсем половината от тях ще бъдат РНК, сподели Пенчев.

" Искрено се надявам през април месец да покрием всички потребности на общопрактикуващите лекари и искащите имунизация ", сподели шефът на РЗИ-София.

Раздаването на ваксини ще продължи на следващия ден сред 9.00 и 16.00 ч. в РЗИ-София.

За миналите 24 часа в страната бяха доставени над 33 000 дози от имунизацията на " Модерна " и над 16 000 от имунизацията на Оксфорд и " Астра Зенека ", които незабавно са разпределени към районните здравни инспекции в страната.

Следващата доставка на ваксини се чака в понеделник, 22 март, от производителя " Пфайзер " - 30420 дози, което е с над 9300 дози повече от предстоящото.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР