Точно след 5 дни - на 19 август, изтича срокът,

...
Точно след 5 дни - на 19 август, изтича срокът,
Коментари Харесай

България е поискала да се удължи срокът на офертата за танкерите с втечнен газ от САЩ

Точно след 5 дни - на 19 август, изтича срокът, в който ръководещите би трябвало да решат желаят ли контрактуваните от предходната власт танкери с полутечен газ от Америка или не. За да завоюва още малко време за това решение, спешният щаб е изискал пролонгация от американската компания. Това заяви Нова ТВ, базирайки се на информация от Министерството на енергетиката. В същото време не престават и напъните да се пусне газовата връзка с Гърция, като в сряда следва още една инспекция на газовото трасе.

Още в средата на седмицата енергийният министър Росен Христов уточни, че още не са подготвени с решението за доставката на танкерите полутечен газ от Америка. „ За момента не отхвърляме нищо. Имах диалог с компанията и ги помолих за удължение на периода за приемане на тяхната оферта. Тя си е на масата, имаме я предвид”, съобщи той тогава.

5 дни преди този период да изтече, от спешния щаб в енергетиката са удостоверили, че такава пролонгация е поискана. Отговорът на американската компания към момента се чака.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР