Точно както фитнес треньорът може да ви помогне да изградите

...
Точно както фитнес треньорът може да ви помогне да изградите
Коментари Харесай

Можете ли да намалите риска от Алцхаймер, като посетите здравен треньор? Когнитивното проучване предполага, че е възможно

Точно както фитнес треньорът може да ви помогне да изградите физическа мощ, може ли треньорът по здраве и метод на живот да ви помогне да намалите възможностите за развиване?

Неотдавнашно изследване, ръководено от Калифорнийския университет (UCSF), допуска, че персонализираният коучинг във връзка с здравето и метода на живот води до по-добри когнитивни резултати, усъвършенствано качество на живот и понижен риск от деменция.

Озаглавен Систематично Multi-Domain Alzheimer Risk Reduction Trial (SMARRT), изследването е оповестено в JAMA Internal Medicine на 27 ноември. 

Данните са събрани от август 2018 година до август 2022 година и оценени от октомври 2022 година до септември 2023 година

Общо 172 на възраст сред 70 и 89 години, които към този момент са били изложени на висок риск от деменция, са били сложени или в „ персонализирана група за намеса с голям брой домейни “, или в контролна група, която не е получила образование.

Неотдавнашно...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР