Точно 56 дни остават до откриването на зимните олимпийски игри

...
Точно 56 дни остават до откриването на зимните олимпийски игри
Коментари Харесай

Разпродадоха 50% от билетите за Пьонгчан 2018

Точно 56 дни остават до откриването на зимните олимпийски игри в Пьонгчан, Южна Корея. Въпреки това, почитателите не губят време и към този момент са изкупили малко повече от 50% от билетите за всички надпревари. Най-голям интерес към последователите на зимните спортове притеглят фигурното пързаляне и шорт-трекът.

Нови дисциплини

Общо 7 спорта, 15 дисциплини и 102 надпревари включва програмата на игрите. Зрителите ще видят и огромни дебюти. За първи път ще има надпревари по сноуборд в дисциплината биг еър (мъже и жени), кърлинг смесени двойки, всеобщ старт в скоростното пързаляне с кънки (мъже и жени) и отборни надпревари в алпийските ски. По време на Пьонгчан 2018 ще се проведат най-вече съревнования за дами и смесени участници в историята на олимпийските и параолимпийските зимни игри.

Глобална спортна нация

Република Корея ще бъде петата страна в света, която в миналото е била хазаин на всички 4 огромни международни спортни събития: летни и зимни олимпийски игри, международно състезание по футбол (б.а. – взаимно с Япония) и шампионат на планетата по атлетика. Това трансформира страната в един от най-опитните домакини на интернационалните събития от подобен мащаб и я слага гордо на международната карта на спорта.

Технологии

Пьонгчан 2018 ще вкара 5G, холограмни, персонализирани услуги и други вълнуващи нововъведения, които в никакъв случай не са били виждани по време на олимпийски игри. С най-бързата скорост на интернет в света, Пьонгчан 2018 ще дава персонализирани услуги, които ще дават отговор на всички самостоятелни потребности на участници и гости.

Готовност

От 12-те места за надпревари, шест са новоизградени. А 9 от 12-те към този момент могат да се употребяват. Останалите 3 ще бъдат финализирани до края на 2017-а. Шестте съществуващи към този момент уреди се употребяват от доста години и са добре оборудвани за домакинство на най-хубавите спортисти в света през идната година.

Тестове

Домакинът на бялата олимпиада сполучливо провежда 25 тестови прояви за олимпийски и параолимпийски дисциплини, в които взеха присъединяване 5064 спортисти и публични лица от 45 страни. Освен участниците и самите треньори похвалиха уредниците за добре свършената работа и квалифицираните терени.

Игри и просвета

Пьонгчан 2018 ще разпространява културата и туризма, с цел да остави трайна диря оттатък зимните спортове. Наред със надпреварите, феновете могат да чакат пъстра стратегия от културни събития в цялата провинция Гангуон. Културната олимпиада ще включва всекидневни фестивали в зоните на всички спортни уреди, на които могат да се насладят гости от целия свят.

 60-100

Традиции

След големия триумф на летните олимпийски игри Сеул-88, в този момент Пьонгчан 2018 ще посрещне света още веднъж в „ страната на утринната прохлада “. Корея бе приета на международната политическа, икономическа и обществена карта след триумфа на Олимпиада-88, когато за пръв път гостоприемството на корейците доближи до международна публика. Пьонгчан възнамерява да надгради постигнатото преди 30 години, само че и ще покаже на света и на идващото потомство, развиването и достиженията на Корея.

Доброволци

Повече от 91 000 претенденти се явиха за 20 389 доброволчески позиции. От общия брой поръчки 14% са от чужбина. Освен високия интерес на Русия (2 890), Китай (1 345) и Съединени американски щати (1 158) бяха идващите декларирали поддръжката си за игрите, които желаят да бъдат част от това фантастично прекарване.

Символ

Олимпийският огън дойде в Корея 100 дни преди началото на Игрите – на 1 ноември 2017. Символът на огромния конгрес дебаркира първо в Инчеон (Корея) на 1 ноември, което даде началото на противоположното преброяване до началото на надпреварите. 7 500 индивида ще пренесат олимпийския огън през 17 огромни града в цялата страна по маршрут, който е тъкмо 2,018 км. По пътя си към Гърция с цел да вземе Олимпийския огън Лий Нак-Йон, министър ръководител на Корея, мина и през България.

Талисман

Олимпийският амулет Сухоранг е митичен бял тигър. Той ще пази всички на Игрите, а параолимпийският маскот – Бандаби е азиатска черна мечка, която ще подарява дух на увереност и мощна воля на всички присъединяване.

*Данните за Пьонгчан 2018 са предоставени със съдействието на посолството на Република Корея
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР