Точно 11 дни ни делят от старта на най-голямото спортно

...
Точно 11 дни ни делят от старта на най-голямото спортно
Коментари Харесай

Андреас Сепи – италианецът от Южен Тирол, който никога не се предава

Точно 11 дни ни разделят от старта на най-голямото спортно събитие в България за 2019 година – тенис шоуто Sofia Open. Световният хайлайф на аристократичния спорт ще завладее България от 3 до 10 февруари. "Арена Армеец " е хазаин на борбите от най-силния и атрактивен шампионат в света от категория АТР 250 за годината. В дните преди старта продължаваме рубриката "Звездите на Sofia Open 2019 ". Нека дружно се срещнем с любопитни обстоятелства за тях и да отброяваме с неспокойствие дните до старта!

Днешният ни воин е италианецът Андреас Сепи, за който това ще бъде четвърто присъединяване на Sofia Open. Ветеранът не е пропущал нито едно издание на конкуренцията в българската столица, където най-хубавото му класиране е достигането до четвъртфиналите през 2016 година (загуба от Мартин Клижан).

Сепи е измежду универсалистите на корта, като досега е спечелил три трофеи на три разнообразни настилки – Ийстборн 2011 (трева), Белград 2012 (клей) и Москва 2012 (твърд корт в зала). Освен това той има и 6 изгубени финала, последният от които този месец в Сидни (отстъпи пред Алекс де Минор).

През 2013 година доближи рекордното за него 18-о място в ранглистата на АТП. В шампионатите от Големия шлем има пет участия на осминафинал. Заради непримиримия си темперамент е считан за един от най-големите биткаджии в тура. Сепи има два прякора – „ Анди “ и „ Сепио “, като вторият е фиктивен от треньора му Масимо Сартори.

Баща му Уго работи в областта на транспортния бизнес, а майка му Мария Луиза в магазин за спортни артикули. Има и сестра – Мария. За собствен кумир на корта дефинира Евгени Кафелников. Родом от Южен Тирол, владее немски, италиански и британски. Хобитата му отвън тениса са футбол и ски. Симпатизира на седемкратния европейски клубен първенец на Европа по футбол – Милан.

Любимите му настилки са тревни кортове и клей, а за най-силно оръжие дефинира форхенда си. През септември 2016-а напусна клуба на ергените, откакто сподели „ Да “ на очарователната си брачна половинка Микела Бернарди.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР