Тоблерон (Toblerone) ще премахне планинския връх Матерхорн от опаковката си,

...
Тоблерон (Toblerone) ще премахне планинския връх Матерхорн от опаковката си,
Коментари Харесай

Tobleronе премахва изображението на връх Матерхорн от опаковката на шоколада

Тоблерон (Toblerone) ще отстрани планинския връх Матерхорн от опаковката си, когато част от производството на шоколада бъде преместено от Швейцария в Словакия, осведоми БиБиСи.

Опаковката с форма на пирамида, на която е изобразен алпийския връх, ще претърпи смяна на етикета и ще включва подписа на своя създател, показва производителя. Изображението на върха с височина 4478 м ще бъде сменено от нещо по-общо.

Според регламенти от 2017 година, националните знаци не могат да се употребяват за разпространение на артикули на млечна основа, които не са създадени извънредно в Швейцария.

Фирмата производител заяви, че реалокира част от производството отвън Швейцария, с цел да отговори на нарасналото търсене в международен мащаб и да развие марката Toblerone за в бъдеще.

Новата опаковка на шоколада ще включва характерен нов шрифт и лого, които черпят в допълнение ентусиазъм от архивите на Toblerone и включването на подписа на създателя.

Toblerone, шоколадът с форма на планина, изработен от швейцарско мляко с мед и бадемова нуга, е пуснат за първи път в продажба през 1908 година в Берн, Швейцария. Но едвам през 1970 година назъбеният контур на Матерхорн дебютира върху опаковката му.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР