Тоалетната хартия се превърна в символ на паническото пазаруване и

...
Тоалетната хартия се превърна в символ на паническото пазаруване и
Коментари Харесай

Колко точно тоалетната хартия ни трябва за пандемията

Тоалетната хартия се трансформира в знак на паническото извършване на покупки и презапасяване още с началото на изключителното състояние. Рафтовете с продукта се оказаха празни в магазините у нас и по света, а на доста места се стигаше и до физическа разпра за няколко рула.
 Коронавирусът, тоалетната хартия и за какво се презапасяваме с нея
Защо се запасяваме с тоалетна хартия

Психология на суматохата

Купувайки си тоалетна хартия, си купуваме видимо успокоение и чувство, че сме готови за непредвиденото. Но в случай че желаеме да вкараме и малко по-разумна мисъл, може да изчислим с какво количество би трябвало да се запасим, а не да харчим всичките си спестявания единствено за това.

Така попаднахме на забавното приложение Got Paper? , което може да се употребява както на компютър, по този начин и на смарт телефон или таблет. То е дело на програмист от Лондон на име Дейв Стюърт.

Създадено тъкмо за времената на пандемия, то ни оказва помощ в сметките, само че и ни дава един по-различен взор над обстановката с доза английски комизъм. Създателят му се надява да убеди хората, че презапасяването е излишно и по-скоро смешно.
 Снимка 473685

Приложението пресмята фамилните потребности от тоалетна хартия въз основата на въведени от нас данни. А те са - какъв брой пъти вървим до тоалетна по дребна и огромна потребност на ден, какъв брой къса тоалетна хартия използваме при въпросните действия, от какъв брой индивида се състои семейството ни и за какъв брой време би трябвало да ни стигнат рулата.

Добавяме и малко бонус за хартията, която отива да си издухаме носа или да забършем нещо разлято да вземем за пример. Трябва ни информация от какъв брой къса се състои всяко руло, която можем да намерим на опаковката.
 Нина Добрев и безуспешните ѝ опити да си купи тоалетна хартия
Никаква тоалетна хартия за Нина Добрев

Да, такива времена настанаха

И след всички тези комплицирани калкулации може да сме сигурни, че сме се запасили задоволително, само че не сме се презапасили. Е, нека излязат правилни сметките, че другояче ще сме неприятно сюрпризирани...

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР