То изкара хората по балкони и улици тъй като бе

...
То изкара хората по балкони и улици тъй като бе
Коментари Харесай

Серия От Силни Земетресения Удариха Гърция!

То изкара хората по балкони и улици защото бе много осезаемо, заяви " Български вести ".

Последваха 15 вторични труса през нощта. По последни данни то бе с магнитуд от 4,4 по Рихтер. Епицентърът е на 25 километра от столицата Атина и на 2 км североизточно от Стамата. Огнището е на дълбочина 5 километра. Това бе и повода труса да се усети много осезаемо.

Според жители няколко секунди преди земетресението е имало мощен екот, който съпоставят с мятане на бомба.

Мненията на гръцките сеизмолози са спорни. Според някои няма място за терзание защото в региона на Атина няма сеизмично огнище, други означават че земетресението има връзка със същото фокусно пространство, където на 9 януари в продължение на 10 часа бяха регистрирани 18 трусове до 3-та степен по Рихтер в региона на Рафина и Неа Макри към столицата и не дават 100% гаранция, че няма да последва нещо по-силно.

Час по-късно нощес към 23,30 земетресение с магнитуд 3,7 разклати остров Санторини, а към 1,30 тази заран друго земетресение още веднъж с 3.7 по Рихтер бе усетено и на Додеканези. И при двете трусове огнището е било на 10 километра дълбочина. Като цяло Гърция е по линиите на сеизмични разломи и през последните години трусове станаха част от всекидневието на хората.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР