Тленните останки на бившия японски премиер Шиндзо Абе бяха пренесени

...
Тленните останки на бившия японски премиер Шиндзо Абе бяха пренесени
Коментари Харесай

Кой е убиецът на Шиндзо Абе?

Тленните остатъци на някогашния японски министър председател Шиндзо Абе бяха пренесени в Токио, ден откакто 67-годишният политик беше убит по време на предизборна тирада в град Нара. Нападателят е 41-годишен незает мъж.

Тецуя Ямагами. Заснет е от инцидентни минувачи, минути преди да убие някогашния министър председател на Япония. Убиецът е на 41 години. От град Нара, където беше осъществено и покушението. Бил е част от военноморските сили. Служил три години - до август 2005 година От 2020 година работел в дружество. През май напуснал изненадващо. Обяснил, че е изтощен.

Пред проверяващите мъжът декларирал, че е умъртвил Шиндзо Абе от злост към избрана формация, с която по неговите думи някогашният министър председател бил обвързван. От полицията не оповестиха която е тази формация. В японски медии се появиха известия, че става дума за религиозна общественост, към която принадлежала и майката на Ямагами. Твърди се, че преди години тя дала всичките си спестявания на религиозната общественост.

За убийството на Абе Ямагами употребявал самоделно оръжие. Подобие на револвер - дълго 40 и необятно 20 см. Съседка на килъра го видяла два дни преди покушението:

" Изглеждаше доста нервозен. Усещаше се, че не желае да поддържа връзка с други хора. Сякаш беше обезпокоен от нещо ".

В дома на Ямагами са открити още самоделни оръжия и експлозиви. Днес е последният ден от предизборната акция в Япония. Очаква се изборите за горната камара на Народното събрание на следващия ден да бъдат извоювани от ръководещата коалиция, водена от партията на Шиндзо Абе.

В понеделник в цялата страна ще бъдат проведени бдения в негова памет. А във вторник някогашният министър председател ще бъде заровен, оповестява Българска национална телевизия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР