Тийнейджърите и младите хора във Враца могат да се включат

...
Тийнейджърите и младите хора във Враца могат да се включат
Коментари Харесай

Онлайн куиз предизвиква тийнейджъри във врачанската библиотека

Тийнейджърите и младежите във Враца могат да се включат в две провокации, които Регионална библиотека „ Христо Ботев” – Враца насочва към тях.
Всеки от феновете на книгите и киното ще може да ревизира какъв брой огромен обожател на „ Игра на троновe” е, дали познава добре сюжета в екранизираната версия на книжния шлагер от поредицата „ След” и какъв брой любопитни обстоятелства се крият към видеоигрите. Въпросите ще бъдат заложени под формата на онлайн Book Quiz. Първото издание стартира на 16 юли и ще се организира четири следващи вторника, до 6 август в това число. Всяка седмица феновете на книгите и младите киномани ще могат по занимателен метод да дават отговор на въпроси, свързани с тийн книги, художествени персонажи, анимационни и герои от онлайн игри и да научават любопитни обстоятелства, свързани с четенето и книгите. Играта е подобаваща за деца над 7 години. Ще се организира посредством онлайн платформа през смарт телефони и таблети в Детски отдел. Начален час 16 ч.
Втората провокация, ориентирана към подрастващите е играта „ Вълшебно странствуване измежду чудесата на света”. Целта е под формата на интерактивна разходка и решение на загадки участниците да научават любопитни обстоятелства за чудесата на света. Инициативата е подобаваща за деца над 7 години и ще се организира в Детски отдел в дните 15, 22 и 29 август. Начален час 16 ч.
Програмата на „ Лято в библиотеката 2019” продължава и с детска читалня, подобаваща за децата от 0 до 10 години. Провежда се всяка сряда с начален час 10 ч.
На 22 юли /понеделник/ ще се организира второто будителско ателие по отношение на конкурс за литература и изобразително изкуство на тематика: „ Св. Софроний Врачански – ослепителен нравствен образец от предишното към сегашното и бъдещето “. Срещата стартира от 10 ч. в Детски отдел. Творческият конкурс е иницииран от Врачанската света митрополия, взаимно с Областната администрация – Враца и Регионалното ръководство на образованието – Враца. В него могат да вземат участие деца и възпитаници от Врачанската епархия на възраст от 5 до 19 години.
Всеки петък в библиотеката се организира и работилници за „ Приказни игри”.
Всички начинания са безвъзмездни.
Посещенията за групи се провеждат с авансово записване на място в библиотеката, по телефон: 0878 236 263 или на имейл: libvrat[email protected]
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР