Тийнейджърът Едмонд Назарян спечели титлата в категория до 55 килограма

...
Тийнейджърът Едмонд Назарян спечели титлата в категория до 55 килограма
Коментари Харесай

Синът на Армен Назарян - Едмонд, триумфира като Европейски шампион едва на 17 г.

Тийнейджърът Едмонд Назарян завоюва купата в категория до 55 кг типичен жанр на европейското състезание по битка в италианската столица Рим. Във финала 18-годишният българин победи със 7:3 точки руснака Виталий Кабальов.

Назарян стартира прелестно дуела и поведе с 5:0 точки. Той подвигна във въздуха противника си от сутерен и това му обезпечи удобен задатък.

Последваха минути на равностойна битка и в края Кабальов опита да реализира поврат, само че вместо това бе осъден от нова контраофанзива на младия българин, която му обезпечи и първо злато на континентален конгрес при мъжете.

Емоционалният Едмонд Назарян разяснява, че си е оставил сърцето на тепиха за триумфа.

„ Дадох всичко от себе си и ми се получи. Вярвах в себе си, че ще го надвия. Нямаше значение, че е по-голям и по-опитен. Просто излизам на тепиха и до дъно се боря със сърце. Това е съветът от татко ми и давам всичко от себе си. ”

„ Името Назарян задължава. Баща ми има трофеи от Олимпийски игри, международни и европейски шампионати и аз би трябвало да запазя семейството. Излизам да се боря ” приключи той.

Едмонд усъвършенства върха на татко си Армен, който на 19 години стигна до първия си златен орден от Европейски конгрес.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР