Тийнейджърът Ансу Фати прави фурор с екипа на Барселона и

...
Тийнейджърът Ансу Фати прави фурор с екипа на Барселона и
Коментари Харесай

Валверде: Не сравнявайте Фати с Меси

Тийнейджърът Ансу Фати прави възторг с екипа на Барселона и нощес блесна с гол и асистенция при успеха над Валенсия (5:2) на “Камп Ноу”, като се трансформира в най-младият футболист в историята на Ла Лига с сходно достижение. Старши треньорът на каталунците Ернесто Валверде не скри, че 16-годишният гений го впечатлява с представянето си, само че акцентира, че той не трябва да бъде сравняван с Лионел Меси.

“Най-много ми хареса настойчивостта в играта ни, желанието да вкарваме голове. Това криеше своите опасности и в някои епизоди можехме да бъде осъдени, тъй като оставяхме много свободни пространства, а Валенсия има бързи офанзивни футболисти. Пресирахме непрекъснато и изключително през второто полувреме това даде резултат”, проучва дуела Валверде.

“Фати е пределно съсредоточен и играе доста добре. Не е постоянно срещано един футболист да означи гол с съвсем първото си допиране, с второто да даде голов пас, а с третото да е покрай ново попадение. Ако той продължи да се труди по същия метод, ще е доста потребен за тима и отсега нататък. Макар че дебютира напълно млад, Ансу съумява да се прояви. Не ме вълнуват сравненията сред него и Меси. Това може единствено да му навреди. Не желаеме да създадем към него свръхочаквания, които по-късно да се спукат като балон”, изясни треньорът на Барса.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР