Тийнейджър, застрелян от полицията, след като се твърди, че е убил полицейско куче и е насочил пистолет към полицаи

...
17-годишно момче беше застреляно от полицията в събота, след като
Коментари Харесай

17-годишно момче беше застреляно от полицията в събота, след като се предполага, че е убил полицейско куче и е насочил пистолета си към полицаи, съобщиха властите в Джорджия.

Тийнейджърът беше идентифициран като Стефон Форд от помощник-началника на полицията в окръг Клейтън Брус Паркс по време на пресконференция в събота.

Стрелбата е станала в Джоунсбъро, Джорджия, което е на около 17 мили южно от Атланта, малко преди 2 часа сутринта, каза Паркс.

Полицейското управление в Джоунсбъро реагира на подозрителна дейност, включваща трима мъже в хотел, каза полицията. При контакт и тримата избягаха, а двама бяха заловени от полицията и задържани, каза Паркс.

След това полицията в Джоунсбъро се обърна към полицейското управление на окръг Клейтън, за да помогне с издирването на третия заподозрян.

Окръжната полиция изпрати полицейско звено K-9, което откри заподозрения, укриващ се в близката гориста местност, каза капитан Джон Айви от полицията в окръг Клейтън. Дадени са устни команди на заподозрения да излезе, каза Айви. След това се твърди, че тийнейджърът е извадил пистолет и е започнал да стреля, удряйки полицейското куче.

Полицаите установиха периметър, за да задържат заподозрения, и транспортираха кучето до местна болница за животни, където по-късно то почина от нараняванията си.

Няколко часа по-късно полицаите открили заподозрения отново в периметъра на претърсването и му дали няколко команди да хвърли оръжието си, според полицията в окръг Клейтън.

Твърди се, че тогава заподозреният е насочил огнестрелното си оръжие към полицаите. Полицаите откриха огън по заподозрения, като го удариха и убиха. По време на инцидента няма пострадали служители или цивилни.

Това разследване се предава на Бюрото за разследване на Джорджия.

В публикация във Facebook полицията идентифицира убитото куче като Waro.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР