Титлата на България по автомобилизъм, която тази година се решава

...
Титлата на България по автомобилизъм, която тази година се решава
Коментари Харесай

Титлата ще се решава между Ангелов и Стратиев

Титлата на България по автомобилизъм, която тази година се взема решение с финала на рали България, ще бъде оспорвана в оставащите 4 скоростни прави в неделя (46.18 км) сред сегашният водач в шампионата Мирослав Ангелов (Мегапорт рейсинг, Шкода Фабия R5, RC2) и защитаващият трофея си от предходната година Тихомир Стратиев (Марина Мото Спорт, Пежо 208 R2, RC4).

Това стана ясно в края на съботния ден от най-именитото българско съревнование, в края на който след стадия и 97.96 спортни километра отпред на класирането е екипажа на Мегапорт Ангелов/Сивов, следвани на 39.3 секунди от завърналия се на трасето единен екипаж на първенците от близкото ни минало Димитър Илиев/Крум Дончев (БАМС, Мицубиши Лансър Ево 9) и Христо Атанасов/Марин Иванов (Бултранс, Ситроен С2 R2, RC4), които обаче изостават на повече от четири минути и половина. Тези три екипажа и печелят най-вече от бонус-точките, които се присъждат за челното класиране във всеки един от двата спортни дни. Развоят на конкуренцията донесе извънредно непредвидена развръзка в събота още преди обяд, когато описът от четири претендиращи за купата екипажи се сви на половина, откакто първо сливналиите Георги Василев/Стефан Добрев (Дианел рейсинг, Мицубиши Лансър Ево 9, RC2), а след тях и варненците Йордан Атанасов/Янаки Янакиев (АРТ Рейсинг Тим, със същата кола) отпаднаха заради механически аргументи. Но и двата тандема ще продължат в конкуренцията по схемата за рестартиране на надпреварата. Това обаче ще ги лиши от точките в шампионата, тъй че и едните, и другите състезатели ще се борят само за бонусите от деня.

В съботния ден Ангелов/Сивов излязоха отпред след 5-ия стадий - Аладжа манастир 2 (7.27 км), откакто в него и предходната права - Козичино (26.10) съумяха да изравнят резултата по етапни победи с Атанасов/Янакиев до 2:2, преди двамата да счупят скоростната си кутия и мигновено да заминат към сервизните си бази за незабавен ремонт.

" Мисля, че в първите за деня стадии карах по-внимателно, в сравнение с би трябвало - изясни Мирослав Ангелов. - Но когато въпросът опря в спусканията, явно бях по-бърз.У В същото време първенците от 2017 годинаТихомир Стратиев/Добрин Борисов позволиха фрапираща неточност на правата Козичино, която едвам не им коства и надпреварата, и вярата за втора национална купа. В момента те изостават от Ангелов/Сивов с 10 точки. При един от дългите скокове на трасето Стратиев, при 150 км изпусна контрола над колата и приземявайки се, се завърта на 180 градуса и с високата скорост удря мантинелата със задната част на автомобила си.

" Честно казано се стреснах Ц изяснява Стратиев. Ц От едната страна гора, от другата Ц доста дърветаЕСмятам на следващия ден да карам по-разумно. Все още имам задоволително благоприятни условия да си върна водачеството при колите с един двигателен мост. А за какво и не освен това? " Много мощно показване вършат двете дами в колоната - Диана Стоянова/Иванела Иванова (ДИАМО, Хонда Сивик Тайп R), които стигнаха до 5-ото място във краткотрайното класиране и на три пъти бяха измежду шестте най-бързи екипажа в събота. Те са и най-бързият екипаж от клас RC3. След поредност от отпадания - основно заради механически аргументи по много разрушените пътища в стадиите на първия ден, до края на тази част от рали България оцеляха 17 от стартиралите 26 автомобила.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР