„Титаник“, британският океански кораб, чиято история продължава да очарова милиони

...
„Титаник“, британският океански кораб, чиято история продължава да очарова милиони
Коментари Харесай

Организират гмуркане до останките на потъналия Титаник

„ Титаник “, английският океански транспортен съд, чиято история продължава да очарова милиони хора, ще стартира да се посещава от туристи от целия свят, които желаят да отидат надълбоко в Атлантическия океан, с цел да го видят, написа " Дарик ".

Досега тази привилегия се ползваше единствено от откриватели и учени, които са посветили огромна част от работата си на решаването на въпросите, които обкръжават митичния транспортен съд, само че от 2021 година останките му ще бъдат налични за туристи, които ще би трябвало да дават отговор на значително условие: да имат халтав джоб, който им разрешава да покрият разноските за експедицията, които ще възлизат на към 104 000 евро, осведоми „ Ту отро диарио “.

Според американската компания „ OceanGate Expedition “ в средата на идната година ще бъде стартирана експедицията „ Titanic Survey “ - планът, който се състои в осъществяване на подводни туристически визити на останките от океанския транспортен съд. Целта на компанията е по-голям брой хора да могат да видят останките от внушителния транспортен съд, преди да изчезнат изцяло заради физиологична разяждане, течения и морски бактерии, фактори, които към този момент заплашват оцеляването на историческия транспортен съд.

Какви са условията за експедицията на " Титаник "?
Тези, които се интересуват от гмуркане на борда на подводница на дълбочина 3 821 метра, би трябвало да дават отговор единствено на две условия. Първият е да бъдете в добра физическа и психическа форма, заради високото налягане, генерирано от гмуркане в дълбините на океана; вторият и може би най-труден за осъществяване, да имат 125 000 $ (около 104 000 евро), цена, открита от „ OceanGate Expeditions “ за образование и превозване на всеки от туристите до останките на " Титаник ".

Почти 40 места към този момент са непокътнати за експедиции през май, юни и юли 2021 година

Според „ Bloomsberg “ високите разноски, предоставени на тази експедиция, не са били съществена спънка за доста заинтригувани страни, защото Стоктън Ръш, авиоинженер и президент на компанията за изследване, е декларирал, че преди предишния октомври съвсем 40 са към този момент резервираните места за гмуркания през май, юни и юли на идната година. Първата експедиция ще се състои през май 2021 година и ще транспортира единствено девет туристи, които ще отплават от Сан Хуан де Теранова, столицата на канадската провинция Нюфаундленд и Лабрадор. Туристите ще бъдат съпроводени от 41 специалисти, в това число техници за подводни интервенции, биолози и археолози.

Президентът на компанията също по този начин заяви, че прекарванията ще продължат седем дни, защото преди да се гмуркат, туристите би трябвало да имат тридневно образование, както и образование във връзка с сигурността на пътуването, тъй че пътуването да премине без акцидент. От четвъртия ден ще стартират четирите задачи за ревизия на подводници, които ще продължат сред шест и осем часа всяка и в които ще доближат региона, където е потънал митичният " Титаник ".

Ръш също показа, че уредниците на пътуването са подготвени да съумеят, защото са съумели да разрешат техническите проблеми, зародили по време на двата предходни опита за започване на този вид експедиция. Това би било третият път, когато компанията възнамерява пътувания до дъното на океана, с цел да се срещне с потъналия океански транспортен съд призори на 15 април 1912 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР