Тистерна достави гориво в Газа за първи път от началото

...
Тистерна достави гориво в Газа за първи път от началото
Коментари Харесай

Първият танкер с гориво влезе в Газа от Египет от началото на войната

Тистерна достави гориво в Газа за първи път от началото на войната сред Хамас и Израел преди пет седмици.

Висш чиновник на Организация на обединените нации сподели, че е получил 23 000 литра (5060 галона) гориво през египетския пропускателен пункт Рафах.

Но той предизвести, че израелските управляващи са лимитирали потреблението му до превозване на помощ в Газа и че никой не може да се употребява за зареждане на лечебни заведения или водни помпи.

Израел блокира всички доставки на гориво, заявявайки, че може да бъде откраднато от Хамас и употребявано за военни цели.

Орган на израелското министерство на защитата сподели, че се е съгласил да разреши на камионите с филантропична помощ на Организация на обединените нации да бъдат зареждани с гориво след искане от държавното управление на Съединени американски щати.

Решението пристигна часове откакто израелските войски нападнаха най-голямата болница в Газа, Ал-Шифа, която е беше в центъра на дните на борби и се следиха въздушни удари наоколо.

Израел стартира огромна военна акция за заличаване на Хамас - която класифицира като терористична група - и стартира блокада на Газа като възмездие за трансгранична офанзива от стотици въоръжени мъже на 7 октомври, при която минимум 1200 души бяха убити и към 240 взети за заложници.

Министерството на здравеопазването в Газа, ръководено от Хамас, сподели, че 11 000 души са били убити на територията от този момент, а Организация на обединените нации предизвести за „ филантропична злополука “.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР