Тирана. Под силни мерки за сигурност в Тирана се проведе

...
Тирана. Под силни мерки за сигурност в Тирана се проведе
Коментари Харесай

„24 Вести“ : В Албания се проведе пореден протест на опозицията

Тирана. Под мощни ограничения за сигурност в Тирана се организира нов шести митинг на Обединената албанска съпротива. Според опозиционните източници към 60 хиляди жители от цялата страна са взели участие в митинга, осведоми македонският ефирен канал “24 Вести “
Въпреки апелите за мирни митинги, някои от участниците са хвърляли твърди предмети против полицията, която е дала отговор с водни оръдия.
Над 2 хиляди служители на реда бяха ангажирани в сигурността. Камерите с висока резолюция бяха сложени на основни места за наблюдаване на митингите, а регионът към държавното управление и Народното събрание е заобиколен от стоманени огради и бодлива тел.
На рейсове с идващи стачкуващи от цялата страна не им е било позволено да влизат в града. Съединени американски щати, делегацията на Европейски Съюз и посолствата на държавите-членки на Европейски Съюз и ОССЕ приканиха митингът да бъде кротичък и ненасилствен. Лидерът на Демократическата партия Лулзим Баша, който се обърна към множеството, сподели, че посланието би трябвало да бъде чуто по целия свят – „ Рама, отиди си! “
„ Площадът е изпълнен с хора с кураж, увереност. Тази вечер ви виждам и слушам, само че Вас ви гледа Европа и целия свят, вижда вяра, която в никакъв случай няма да изчезне. Ние желаеме Албания да бъде като цяла Европа. Това е посланието, което събра албанците ”- сподели Лулзим Баша - водач на Демократическата партия.
След като приключи речта си пред държавното управление, Баша прикани протестиращите да се насочат към Народното събрание. Той ги прикани да възпламенят светлините на телефоните, наричайки ги светлината на вярата. Премиерът Еди Рама още веднъж се обърна към водача на опозицията Лулзим Баша в обществено писмо, призовавайки още веднъж за категоричен разговор.
Представители на посолствата на Европейски Съюз и Съединени американски щати приканиха страните за градивен разговор, с цел да намерят излаз от актуалната политическа обстановка в страната. Опозиционните партии упорстват за основаване на преходно държавно управление, което да провежда предварителни избори.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР