ТИР-ът, открит в Есекс с 39 тела, е с българска

...
ТИР-ът, открит в Есекс с 39 тела, е с българска
Коментари Харесай

Камионът-ковчег напуснал България още през 2017 г.

ТИР-ът, открит в Есекс с 39 тела, е с българска регистрация. Превозното средство се води на името на компания, благосъстоятелност на ирландска гражданка. Проверката у нас е посочила, че от 2017 година насам камионът не е бил на територията на България.

Камионът е регистриран в България на 19 юни 2017 година На идващия ден - 20-и юни 2017 година, транспортното средство е напуснало страната и от този момент не се е прибирало у нас. Дружеството притежател има регистрирани още два камиона.

Камионът с марка „ Скания “ е регистриран във Варна, прецизираха от българското Министерство на външните работи.

Впоследствие и министър председателят Бойко Борисов удостовери, че камионът е с българска регистрация. Покъртени сме всички от такава всеобща гибел, съобщи той в ефира по бТВ по отношение на открития във Англия камион с 39 тела.

„ Откакто е регистриран камионът, повече в никакъв случай не е влизал в България “, съобщи министър председателят и акцентира: „ Няма по какъв начин ние да сме свързани, с изключение на с табелите на камиона “.

Той добави, че същата компания има още два регистрирани камиона. „ От 2-3 години камионът не се е прибирал в България “, посочи Борисов.

В същото време английската полиция разгласи, че има вяра, че откритият в сряда камион с телата на 39 умряли души, е пътувал посредством фериботната връзка от пристанище Зеебрюге, Белгия, до пристанището Пърфлийт в източната част на Англия. Уточнено бе също, че става дума за хладилен резервоар.

След това той е дошъл в региона Търок към 12:30 ч. локално време, където е прокиснал към 35 минути, преди да замине още веднъж, се споделя в известие на полицията в Есекс.

Първоначално полицията заяви, че камионът, който се е озовал на индустриална площадка в Грейс на към 32 км източно от централния Лондон, е пътувал през пристанище Холихед в Уелс.

Според английската полиция ремаркето на камиона е с генезис Ирландия, до момента в който самият камион е с регистрация в България, само че е владеене на ирландска гражданка.

Арестуван е водачът на камиона – 25 годишен мъж от Северна Ирландия. Според някои източници неговото име е Мо Робърстън.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР