Типичните диети в днешно време са смъртоносни, състоящи се главно

...
Типичните диети в днешно време са смъртоносни, състоящи се главно
Коментари Харесай

Против токсичните храни: Задължително консумирайте следните продукти

Типичните диети в днешно време са смъртоносни, състоящи се основно от токсични и киселинно-формиращи храни, като модифицирани захари, изкуствени подсладители, рафинирани зърнени храни, стандартно създадени меса и млечни артикули и скрити генетично модифицирани организми. Всичко това, съчетано с доста други предизвикателни фактори на околната среда (като да вземем за пример неналичието на отмора, психически стрес и фармацевтичните лекарства), нищо чудно, че от ден на ден и повече хора биват диагностицирани с хронични, дегенеративни болести или смъртоносни положения, за които модерната стандартната медицина твърди, че няма известно лекуване.

Един от главните проблеми в този нестабилен метод на живот – а те са доста – е неразбирането на хората, че тялото е належащо да балансира рН равнищата на кръвта в леко алкално равнище от 7,365, с цел да оцелее.

Когато човек приема храна, употребявайки я за гориво, храносмилателните и метаболитни процеси я трансформират в един тип пепел, който е или киселинен или алкален.

И това е забавно: Седмица диета – 3 години стройни и слаби - Четете още на най-полезния здравен уебсайт zdrave.to

В законите на актуалната биохимия се изяснява, че не е органичното вещество на храните (независимо дали самата храна е киселинна или алкална), което дефинира киселинността или алкалността на този пепелив излишък, а техните неорганични субстанции (като да вземем за пример калций, магнезий, калий, натрий, сяра, фосфор, т.е. по какъв начин се разграждат в телата ни).

Поради тази причина и защото всички храни в природата съдържат и киселинни и алкално-формиращи детайли, съгласно Център за умишлен живот, салдото или се реализира или се осуетява, като директен резултат от храните, които избираме да ядем.

Твърде доста киселинно-формиращи храни биха могли да имат тежки последствия за нашето здраве, да вземем за пример " ацидоза ", нормална диагноза при диабетиците.

Това е по този начин, тъй като, когато питателните субстанции, нужни за поддържането на това леко алкално положение, не могат да се набират посредством храната, тялото ще стартира да черпи от своите лични ресурси, като кости или други жизненоважни тъкани – увреждайки способността му да се възвръща и да детоксикира тежките метали, като по този метод прави човек по-уязвим на отмалялост и заболявания.

А допустимите граници за неточности са дребни. Даже и единствено леко кисело рН от 6,9 в действителност може да докара до кома и гибел. Разбира се, крайната цел е баланс. Яденето на прекомерно доста алкализиращи храни също може да докара до затруднения с течение на времето, само че рискът за това на пръв взор е по-малко евентуален, имайки поради актуалното плачевно положение на пристрастяващата консуматорска диета през днешния ден.

За битка с последствията от такава диета, тук са шест от най-алкално-формиращите храни за ежедневните ястия:

1. Кореноплодни зеленчуци

Благодарение на изцелителния " ян " темперамент на тези храни в обичайна китайска медицина и тяхната податливост да са по-богати на минерали, в сравнение с доста други зеленчуци, безвредно е да се каже, че не можем да приемем задоволително от тях.
Потърсете репички, най-много (черни, червени или бели), както и цвекло, моркови, турнепс, хрян и брюква. Готови за ястие единствено след запарване за 15-20 минути, кореноплодните зеленчуци ще ви оказват помощ да се чувствате наситени и по-добре заземени.

2. Кръстоцветни зеленчуци

Това са зеленчуци, които всички ние познаваме и обичаме, още по-вкусни единствено с дребна част от здравословен домакински сос песто. Изберете броколи, зеле, карфиол, брюкселско зеле и други

3. Листни зеленчуци

Те включват кейл, манголд, листа от ряпа и спанак – от които спанакът може би е най-хубавият избор. Известен най-много със своето богато наличие на витамин K и фолат, спанакът е цялостен с витамини, минерали, фитохимикали, антиоксиданти и фибри, което оказва помощ за възстановяване на храносмилането и даже зрението.

4. Чесън

Чесънът е същинска храна знамение, която се появява в горната част на безчет описи на храни, насърчаващи цялостното здраве, и алкално-формиращите храни не са изключение. Сред другите му преимущества са способността му да предизвиква сърдечно-съдовото и имунното здраве, посредством намаление на кръвното налягане, пречистване на черния дроб и битка с заболяванията.

5. Лют червен пипер Кайен (Capsicum)

Като част от фамилията на мощни, тропически пиперки, които съдържат ензими, нужни за ендокринната функционалност, кайенският пипер е измежду най-алкализиращите храни. Той е прочут със своите антибактериални свойства и е богат източник на витамин А, което го прави потребно средство в битката с нездравословните свободни радикали, които водят до стрес и заболявания.

6. Лимони

Лимоните биха могли би са най-алкализиращата храна от всички. Като натурален дезинфектант, те могат да лекуват рани, като в същото време обезпечават мощна и незабавна помощ за хиперацидитет и вирусни положения, както и кашлица, настинки, грип и стомашни киселини.

Лимонът също оказва помощ за енергизиране на черния дроб и поощряване на детоксикация. Така че няма да е неприятно да се замислим за това, което е в чинията ни при идващото хранене. Само използването на вековния майчин съвет " яжте си зеленчуците " може да бъде солидна първа стъпка в постигането на по-добро здраве.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР