Тимо Вернер се присъедини към Челси от РБ Лайпциг с

...
Тимо Вернер се присъедини към Челси от РБ Лайпциг с
Коментари Харесай

Вернер: Тухел ме забрави, а Лукаку беше най-големият проблем

Тимо Вернер се причисли към Челси от Република България Лайпциг с доста звук през лятото на 2020 година и оказа помощ на " сините " да завоюват втората си купа в Шампионската лига в дебютния си сезон за клуба.Нападателят беше неизменима част от титулярните 11 на Томас Тухел, до момента в който Ромелу Лукаку не беше върнат на " Стамфорд Бридж ", с трансферен връх за лондонския клуб. След като беше втори избор лед белгиеца през сезон 2021-22, Вернер реши да се причисли още веднъж към Лайпциг предишното лято.

26-годишният футболист не счита, че е бил третиран заслужено от Тухел, който беше уволнен от Челси през септември, и признава, че е спрял да се любува на футбола към края на времето си във Висшата лига.

" Прекарах доста положителни първи шест месеца в Челси, които чакаха почитателите и клубът от мен. Вкарах головете и изиграх положителни мачове. Имах доста триумфи в Германия, както и с Челси, да вземем за пример в Шампионската лига, когато означих в полуфинала.

Всичко малко се не помни от мениджъра, не беше в действителност почтено. Това също беше повода да се върна в Лайпциг, с цел да получа още веднъж удоволствието. Вече не го усещах, само че имате потребност от това да бъда сполучлив. Може би да, в последна сметка просто желаех да се махна.

Най-големият му проблем беше, че той (Тухел) постави нападател като Лукаку пред мен през втория сезон, откакто завоювах Шампионската лига, като играх съвсем всеки мач в първия състав. Това беше най-трудният миг за мен да получа състезател, доста добър състезател, против 120 милиона евро. Ромелу беше огромен нападател и трябваше да играе, откакто струваше толкоз доста, а аз не се усещах задоволително скъп. Може би това беше и повода да имам възходи и падения ", показа Вернер.

Германският нападател ще се завърне в игра с Република България Лайпциг против Манчестър Сити в сряда в първия мач от осминафиналите на Шампионската лига, до момента в който Челси ще се изправи против Тотнъм в лондонско дерби в неделя в среща от Висшата лига.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР