Тим Мерлие за Alpecin-Fenix спечели третия етап от Обиколката на

...
Тим Мерлие за Alpecin-Fenix спечели третия етап от Обиколката на
Коментари Харесай

Инциденти белязаха третия етап от Обиколката на Франция. Белгиец триумфира

Тим Мерлие за Alpecin-Fenix завоюва третия стадий от Обиколката на Франция, белязан от произшествия с някои от любимците за крайната победа. Белгиецът бе най-бърз по равнинното 182.9-километрово трасе от Лориан до Понтиви.

На второ място приключи съотборникът му Яспер Филипсен, до момента в който носителят на жълтата фланелка Матю ван дер Пул (Alpecin-Fenix) резервира преднината си в класирането.

Герант Томас катастрофира тежко при оставащи 145 км и изкълчи рамото си. При случая пострада и Робърт Хесинг от Jumbo-Visma. Един от любимците Примож Роглич също падна при оставащи 10 километра до финала, само че той най-малко съумя да приключи на 1.20 мин. зад спечелилия.

Четири километра преди финала се случи нов случай, при който 7-8 колоездачи излетяха от шосето в стеснен сектор. Тадей Погачар бе спрян за малко поради злополуката, само че не бе измежду падналите.

Метри преди финала спринтьорите Петер Саган и Кейлъб Еван се сблъскаха, което по знамение не докара до злополука с повече състезатели. Мерлие се възползва от това и завоюва успеха.

ВИДЕО:



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР