Тилда Суинтън е една от най-енигматичните и запомнящи се актриси

...
Тилда Суинтън е една от най-енигматичните и запомнящи се актриси
Коментари Харесай

Тилда Суинтън и ролите, които няма да забравим


Тилда Суинтън е една от най-енигматичните и запаметяващи се актриси на огромния екран и към този момент десетилетия впечатлява освен с положителната си актьорска игра, само че и с функциите, които играе. Нестандартното ѝ лице я прави по едно и също време разпознаваема и способна да се преобразява в най-разнообразни функции, което я прави желана от доста режисьори, които се пробват да разчупят откритите стандарти в киното и в облика на женските герои. Тилда, която на 5 ноември навърши 63 години, към момента наподобява зашеметяващо и несъмнено има богата филмография, с която да се похвали. Ето 10-те най-хубави нейни кино лентата, които няма да забравим и постоянно ще останат иконични както в нейната кариера, по този начин и в киното като цяло.

" Орландо " (1992)

Филмът " Орландо ", режисиран от Сали Потър, бележи повратна точка в кариерата на Тилда Суинтън. Основан на романа на Вирджиния Улф, филмът стартира в Лондон през ХVІІ век. Орландо е юноша-аристократ, хермафродит, което е съвременно по това време, и съществено надъхан да да обърне живота си, за който знае толкоз малко, в изкуство, за което знае още по-малко. Орландо притегля вниманието на застаряващата кралица Елизабет І и Нейно Величество му заповядва да не остарява. Орландо се подчинява и по непонятен метод остава розовеещ красавец, без значение, че минават епохи. Романтик до мозъка на костите, Орландо трудно страда от безответната обич към съветската княгиня Саша и когато схваща, че е подправена, отпрашва за дълго като дипломат на Англия в Арабия. В един прелестен ден Орландо изпада в бездънен сън, а когато се разсънва, усеща, че е трансформирал пола си. Приключенията на Орландо не престават и тя прекарва епохи в развлечения, като отхвърля да се държи по различен метод, защото към този момент е жена.



" Майкъл Клейтън " (2007)

В този юридически трилър, режисиран от Тони Гилрой, Тилда Суинтън се превъплъщава в ролята на Карън Краудър, безмилостна и амбициозна адвокатка. Превъплъщението ѝ носи " Оскар " за най-хубава актриса в поддържаща роля, затвърждавайки статута ѝ на мощна изпълнителка в всеобщото кино.



" Трябва да поговорим за Кевин " (2011)

 Ева (Тилда Суинтън) загърбва упоритостите и кариерата си, с цел да роди Кевин. Връзката сред майката е сина е сложна още в първите години след раждането. Когато е на 15г.Кевин /Езра Милър – „ Секс до дупка ”/извършава нещо непростимо и недопустимо за обществото, в което живеят. Ева стартира да се съмнява дали в миналото е обичала сина си и дали и тя има виновност за това, което се е случило.Шотландката Лин Рамзи четири пъти си е тръгвала с награди от Кан, а в края на 90-те „ Ловецът на плъхове ” се подреди измежду паметните английски филми за десетилетието.



" Гранд хотел Будапеща " (2014)

Легендарен пазач работи в прочут европейски хотел. Сприятелява се с млад чиновник, който се трансформира в доверено протеже. Историята включва още кражбата на скъпа картина и борбата за голямо фамилно благосъстояние, на фона на изменяща се Европа през първата половина на XX век.

Андерсън е заел извънреден актьорски състав в следващата си приказно-шантава история - Ралф Файнс, Едуард Нортън, Оуен Уилсън, Тилда Суинтън, Джуд Лоу, Бил Мъри, Ейдриън Броуди, Харви Кайтел, Джейсън Шуорцман, Уилем Дефо, Джеф Голдблум, Сирша Ронан, Том Уилкинсън, Матийо Амалрик, Ф. Мъри Ейбрахам, и напълно несъмнено всеки един от тях се оправя необикновено с ролята си, колкото и да е дребна (или голяма) тя.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР