Тихото и мирно градче Бяла тази вечер също излезе на

...
Тихото и мирно градче Бяла тази вечер също излезе на
Коментари Харесай

Тихото градче Бяла възстана срещу циганските безчинства

Тихото и спокойно градче Бяла довечера също излезе на митинг. Хората там признават, че към този момент им е писнало от ромските безчинства.

" Искаме, както за нас има закони, по този начин да има и за тях. Липсва хубавичко ръка на страната, на институциите по простата причина, че най-малко съгласно мен, би трябвало надалеч по-строго да се глобяват младежите, които се забавляват по чудноват метод. Просто апелирам, когато има закононарушение, да има и наказване. Това е. Просто да има някакъв ред и дисциплина”, обявиха протестиращите, представени от БНР.

Недоволството в градчето се разрасна след свиреп побой на младо момче.

Инцидентът е станал в събота сутринта към 6.20 часа, когато 18-годишния възпитаник в междинното учебно заведение Панайот Волов в град Бяла Алекс Ангелов, се прибирал от дискотека от центъра на града. По разкази на хората, още в дискотеката е имало замяна на реплики сред две компании- българска и ромска. Напрежението ескалирало, когато 15-годишно момче от ромския етнос, поискало цигара от Алекс, а той му отказал. След като се разделили, навалица от роми атакува в тил Алекс и 32-годишен мъж го удря с бутилка в главата и чупи черепа му. При втория удар в земята, момчето губи схващане. Извършителят е арестуван за 72 часа и има повдигнато обвиняване за нанасяне на междинна телесна щета. Това е случката, която стана мотив за митинга, в другояче тихото градче Бяла.

Големият митинг в Асеновград също стартира. Хиляди се събраха в парка в центъра на града. Много от хората веят трибагреници. Обстановката е спокойна.
Този път рокери и футболни почитатели няма, оповестява trafficnews.bg.



Протестът още веднъж е поради нападението над деца и треньори от тима по гребане в града. Родители на нападнати деца бяха възмутени от решението на съда да пусне под гаранция двама от арестуваните за мелето пред болничното заведение в Асеновград. Те оповестиха, че митингът е против неналичието на правораздаване, а не е етнически.



В града сега са командировани полицейски сили от София и страната, с цел да се подсигурява, че няма да се стигне до ескалации на напрежението. По-рано през днешния ден шефът на Национална полиция основен комисар Христо Терзийски изрази убеденост, че жителите са разбрали, че " няма смисъл от провокации и конфликти ".


Общо девет души остават в ареста поради побоя и абсурда пред Спешното поделение на асеновградската болница. Девет бяха арестувани с първата вълна от арести, а по-късно двама от тях бяха пуснати под гаранция. Други двама обаче бяха арестувани дни по-късно след първите арестувания.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР